Două trenuri, blocate la Poieni din cauza inundațiilor

Foto arhivă: Dan Bodea

Circulația feroviară pe sectorul de cale ferată Brăișor-Poieni din județul Cluj este întreruptă după ce inundațiile provocate de aversele de ploaie au cauzat blocarea unui segment feroviar, astfel că un tren personal și unul inter-regio au rămas în gara Poieni de la ora 14:00.

Circulația feroviară  este întreruptă la kilometrii feroviari 561+727, între localităţile clujene Brăişor – Poieni, din cauza inundațiilor ce au acoperit liniile de cale ferată. La această oră două trenuri sunt oprite în gara Poieni, iar echipajele CFR SA lucrează pentru deblocarea sectorului și reluarea traficului.

„Este circulația întreruptă temporar și se intervine pe secția Poieni-Brăișoru, unde din cauza ploii torențiale linia a fost acoperită de ape și aluviuni. Acum ploaia s-a oprit și în acest moment echipele sunt la fața locului și se intervine pentru curățarea segmentului respectiv. Colegii mi-au transmis că ei speră ca în maxim o oră să se redeschidă circulația feroviară”, a explicat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

Două trenuri au fost afectate și oprite temporar în gara Poieni, până la curățarea liniilor de cale ferată. Este vorba despre un un tren local, 15034, și un tren inter-regio care a intrat la Episcopia Bihor și are ca destinație Brașov și care sunt staționate de la ora 14:00.

Probleme cauzate de inundații au mai fost și la kilometrul 569+574 între localităţile Ciucea şi Poieni. Pe acest sector s-a intervenit iar secțiunea a fost deschisă și se circulă în condiții normale.

Postaţi un comentariu