Două luni până la fenomenul cultural al noii generaţii – Electric Castle 2016

Foto: Dan Bodea

După recordul de spectatori din 2015, Electric Castle 2016 ne propune o ediţie a experimentelor.

Ediţia 2016 al primului festivalul care a mutat muzica electronică ale concertelor pe scenele unui castel este în plină pregătire. Deşi programat iniţial pe durata a 4 zile, între 14 şi 17 iulie, ediţia din acest an anunţă o premieră – „Ziua Zero, mai precis o zi în plus de distracţie şi muzică bună. Având în vedere experienţa ediţiilor trecute, organizatorii au decis să introducă o zi de încălzire pentru fani și un prilej de repetiție generală pentru organizatori, cu o listă suplimentară de concerte față de line-up-ul deja anunțat.

Pentru a intra mai bine în atmosferă, două din cele opt scene pe care festivalul le are, în 2016, vor fi active în Ziua Zero. La Boiler Stage, publicul îl va revedea pe Rodion GA, cel care acum mai bine de patru decenii aducea pentru prima oara muzica electronică în peisajul sonor din România, pe cei de la Viţa de Vie, care împlinesc anul acesta 20 de ani de activitate, dar şi pe A-C Leonte, o combinație foarte interesantă creată de Ana Leonte, solista venită din lumea jazz-ului, și producătorul Tavi Scurtu, și câștigătorul Global Battle of the Bands Romania, competiție a cărei finală va avea loc în luna mai. Tot în această zi, pe Booha Stage vor mixa în „Ziua Zero” Khaleea, Vlad Caia, Technnibal și Motiv.

Peste 200 de artişti vă invită să  fiţi pregătiţi să experiementaţi

Experiementul este cuvântul de ordine care se va regăsi pe parcursul celor 5 zile ale Electric Castle în 2016.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Artişi: Line-up-ul pregătit de organizatori este unul compus din artişti care acoperă zone muzicale foarte diferite care oferă experienţe muzicale diferite. Veţi putea asculta mult rock însă din categorii foarte diferite (metal – Bring Me The Horizon sau indie – Bastille).

ELECTRIC CASTLE 2016 înseamnă peste 200 de artişti:

Skrillex, Sigur Ros [Live], Bring Me The Horizon [Live], Bastille [Live]. Paul Kalkbrenner [Live], Gorgon City [Live], Enter Shikari [Live], Rusko, Flux Pavilion, Dilated Peoples [Live], Camo & Krokeed Feat Mc Dynamite, Dub Pistols [Live], Pan-Pot, Elliphant [Live], Slow Magic, Paco Osuna, Art Department, Gui Buratto, Kink, Worakls [Live], Babylon Circus, De Staat, Icicle, God Is An Astronaut [Live], Loadstar, Dj Marky și mulți alții

Alături de trupe din străinătate, două trupe și 18 DJ din România completează line-up-ul Electric Castle 2016, aleși de fanii festivalului prin competiția  OWN THE STAGE. Din cei peste 150 de DJ care s-au înscris în competiție, au câștigat un loc pe una din scenele festivalului 18 artiști autohtoni: Ahe&Frenk, Boca Raul, CICI, Ellien, KEEBLE, Khaleea, Kiro, Louis Nichols, MEN-D, Musai Soundworks, Vladiva, Pseudub, Spectrum, SVK Boy, TABAC, TECHNNIBAL, Vesnic, Vlad Bretan.

În funcție de stilul muzical al fiecăruia, DJ-ii vor evolua pe una dintre scenele The Roots, Booha College, The Cube, Silent Dance sau RBMA.

Opt scene

Experienţa de festival va fi una complet diferită de ceea ce ştiaţi. Chiar dacă sunteţi un «electric» de la prima ediţie, este posibil ca modul în care va arăta în acest an festivalul să vă surprindă total şi să nu mai recunoaşteţi nimic. Potrivit organizatorilor, vor exista schimbări majore de concept şi setting pentru că festivalul are în acest an nu mai puţin de opt scene.

Scena principală va fi mutată,   iar castelul în sine va deveni o scenă vie,   animată de proiecții 3D,   lasere și lumini / Foto: Dan Bodea

Scena principală va fi mutată, iar castelul în sine va deveni o scenă vie, animată de proiecții 3D, lasere și lumini / Foto: Dan Bodea

Dimensiunea Eco a festivalului va fi una foarte importantă în 2016

La ediţia din 2015,   în doar patru zile de festival, participanții au colectat separat peste 7.5 tone de deșeuri de ambalaje, au produs 700 WH pedalând pe biciclete și au fost permanent angrenați în activități de educație ecologică. Vor fi încurajate şi în 2016 reciclarea şi economia resurselor energetice : participanţii vor avea la dispoziţie puncte de încarcare a telefoanelor mobile în care trebuie să îşi producă singuri curentul necesar (prin pedalatul dinam), iar duşurile celor care vor sta în camping vor fi pe fast forward.

Citiți și: ECo la Electric Castle 2015. Peste 7.5 tone deșeuri de ambalaje au fost colectate separat pe parcursul festivalului

Vedetele „Eco” au fost tinerii care au pedalat peste 250 km pentru a participa la festival, o provocare lansată de organizatori în speranța că vor câștiga cât mai mulți ambasadori ai unui mediu curat. Provocarea pentru bikeri va fi valabilă şi în 2016, oricine ajunge pe bicicletă de la o distanţă mai mare de 250 de kilometri are gratuitate la intrare. Diferenţa este că,   în 2016, oferta a fost extinsă la nivel european astfel încât organizatorii aşteaptă grupuri de bikeri din Anglia, Germania si Ungaria.

Electric High Tech

2016 aduce o premieră în privinţa includerii tehnologiei în festival: organizatorii vor pune la dispoziția celor prezenţi un  tech park în care aceştia vor putea regăsi aplicaţii de realitate virtuală, gaming, workshopuri în domeniu, proiectii 3D direct pe castel şi maping.

Creativitatea a fost una dintre dimensiunile diferite cu care care organizatorii  Electric Castle s-au diferenţial de alte evenimente de gen din România, propunând implicarea spectatorilor în tot ceea ce înseamnă acest fenomen. În 2016, provocarea pentru toţi fanii electric este aceea de a se inspira din experienţa lor de festival pentru a crea un tricou care va fi disponibil la vânzare pe durata festivalului.  Creativii pot lua în calcul pentru a-şi realiza lucrările un loc sau un moment din festival sau pot reinterpreta logo-ul festivalului sau semnătura acestuia: „We are the people!”

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Abonamentele pentru cea de-a 4-a ediție a Electric Castle se pot achiziționa, la prețul de 369 de lei, până în data de 19 mai. Biletele de o zi și cazarea vor rămâne în vânzare și după această dată. Ediția a patra a Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie, la Castelul Banffy din localitatea Bonțida, județul Cluj.

Cum a fost anul trecut la Electric Castle? 

Reportaj. Festival de manele, dincolo de porțile Electric Castle. De vorbă cu „lumea de afară”

Electric Castle în fotografii (I). Plouă, e frig și e noroi, dar petrecerea-i în toi

Electric Castle în fotografii (II). Curcubeu și lasere pe cerul Bonțidei. Pelerinele se pun în cui, cizmele rămân „în picioare”

Electric Castle în fotografii (III). Rudimental, într-o formulă extinsă, în premieră pentru România. „Feel the love”, apogeul show-ului

Electric Castle în fotografii (IV). Prodigy, show incendiar la Bonțida

Trei studenți au vândut cizme pentru a-și face bani de Electric Castle. După șase ore, și-au scos afacerea la licitație

O idee inedită. Crowd surfing cu ajutorul unei bărci gonflabile la Electric Castle: „Love saves the day”

Postaţi un comentariu