Dor Transilvan împlinește un sfert de secol

Ansamblul folcloric Dor Transilvan al Companiei de Transport Public din Cluj Napoca aniversează 25 de ani de activitate, iar duminică, 10 martie 2019, vă invită la Casa de Cultură a Studenților pentru spectacolul aniversar, “Dor Transilvan – 25 de ani”. Invitații zilei vor fi Sava Negrean Brudașcu, Traian Jurchela, Matilda pascal Cojocărița, Marius Ciprian Pop, Călin Brăteanu, Mariana Deac, Cornel Borza, Familia Petreuș, Nicolae Turcu, Crina Varga Haiduc și Iulia Bucur Roman.

Biletele se pot procura de la agenția Casei de Cultura a Studenților sau online de pe site-urile Eventim si Myticket.

Înființat în urmă cu 25 de ani, ansamblul Dor Transilvan este unul dintre cele mai valoroase ansambluri folclorice care activează în județul Cluj.

Cu o medie anuală de 6 participări la festivaluri internaționale, ansamblul folcloric Dor Transilvan face parte dintre cei mai activi promotori ai culturii tradiționale românești în străinătate, primind din partea Primăriei Cluj Napoca, titlul de “ansamblu european”.

Laureat cu premiul “Oscar pentru folclor” la festivalul mondial “Castello di Gorizia”, Italia, ansamblul Dor Transilvan este considerat un adevărat “ambasador cultural al Clujului”.

De aproape 25 de ani, ansamblul Dor Transilvan reprezintă cu mult succes folclorul românesc la festivaluri internaționale organizate în Anglia, Franța, Cehia, Italia, Polonia, Grecia, Turcia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud și China.

Ansamblul are în componență tineri dansatori (elevi, studenți sau angajați), instrumentiști și interpreți ai cântecului popular. Vârsta dansatorilor ansamblului este cuprinsă intre 14 și 34 de ani, iar cea a instrumentiștilor între 18 și 75 de ani.

Postaţi un comentariu