DNA pune sechestru pe banii lui Uioreanu și îl trimite în judecată

Foto: Dan Bodea

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului președinte CJ Cluj Horea Uioreanu, afaceriștilor Ioan Bene și Vasile Pogăcean, a consilierului județean Ioan Petran și a directorlui din departamentul de dezvoltare a UTI Grup SA București pentru acuzații de corupție.

Horea Uioreanu va fi judecat pentru 3 infracțiuni de luare de mită dintre care două în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și  complicitatespalare de bani iar Ioane Bene are la dosar acuzații de dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani, fiind, la fel ca și Uioreanu, în arest preventiv din data de 29 mai 2014.

Vasile Pogăcean are de înfruntat o acuzație de dare de mită, Ioan Petran este cercetat pentru luare de mită în timp ce Gabriel Davidescu, cei trei fiind cercetați în stare de libertate.

De asemenea, în cazul lui Horea Uioreanu, procurorii au dispus „instituirea sechestrului şi indisponibilizarea sumei de 13.500 lei aparţinând inculpatului Uioreanu Horea Dorin în vederea confiscării speciale. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil situat în Cluj, în suprafaţă de 195 mp aparţinând inculpatului Uioreanu Horea Dorin, până la concurenţa sumei de 421.300 lei, în vederea confiscării speciale”, așa cum se arată într-un comunicat al DNA.

Nici consilierul Județean Ioan Petran nu a scăpat de sechestru, astfel că procurorii au decis „instituirea sechestrului şi indisponibilizarea sumelor 4.478, 88 lei şi 10.000 euro aparţinând inculpatului Petran Ioan în vederea confiscării speciale. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator şi indisponibilizarea sumelor de 23.671, 12 lei şi 18.205 euro, aparţinând lui Petran Ioan în vederea confiscării extinse.

Potrivit DNA, dosarul va fi trimis spre judecare la Tribunalul Cluj.

Postaţi un comentariu