DNA la Primăria Cluj-Napoca: se verifică contractele cu SC Coral Impex

Actualizare ora 11.00. Reprezentanții Biroului de Presă al DNA au declarat pentru Transilvania Reporter că toate verificările procurorilor care au loc, miercuri, la primăriile din Cluj-Napoca, Alba Iulia, Zalău, Sibiu, Târgu-Mureş şi Ploiești au ca numitor comun contractele obținute de firma Coral Impex SRL.

Potrivit publicației locale Actual de Cluj, Coral derulează contracte de deratizare, dezinsecție și dezinfecție cu municipalitatea clujeană din 2006. Valoarea cumulată a acestora este de 66 de milioane de lei.

Pentru anul în curs, valoarea contractului încheiat de firma de deratizare cu municipalitatea este de 10 milioane de lei. (Radu Hângănuț)


Procurorii DNA Cluj fac verificări la Direcția Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca. Aceștia au solicitat copii după toate actele legate de contractele municipalității cu firma Coral care din 2006 se ocupă de dezinsecțiile şi deratizările din oraș.

„A venit o cerere scrisă din partea Direcției Naționale Anticorupție  Cluj prin care ni se solicită copii după contractele şi actele conexe ale acestora cu firma Coral, inclusiv hotărâri ale Consiliului Local. Firma are un contract pentru dezinsecție şi deratizare din 2006, contract încheiat în urma unei licitații pe patru ani. În iulie 2011 acesta a fost prelungit pe o durată de șapte ani şi şapte luni printr-o hotărâre a CL. Din partea DNA au venit două persoane cu o dubă pentru a transporta aceste acte şi sunt în prezent la Direcția Tehnică unde se fac copiile solicitate”, a declarat pentru Transilvania Reporter purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.

Potrivit HCL 490 din Decembrie 2010 prin care se aprobă prelungirea contractului cu Coral pe o durată de 7, 7 ani, proiect din inițiativa primarului de atunci, Sorin Apostu, această decizie s-a luat în vederea „evitării creșterii excesive a tarifelor şi prețurilor la acțiunile de deratizare, dezinsecție şi dezinfecție”. De altfel, în cuprinsul HCL menționate se arată că prețurile nu vor putea creşte în perioada 2011-2015 decât dacă valoarea indicelui prețurilor de consum prevăzută în buletinul statistic de prețuri la capitolul servicii este mai mare de 5%.

Potrivit aceleiași hotărâri contractul cu firma Coral este valabil până în februarie 2019.

 

Postaţi un comentariu