Discuţii la Ministerul Transporturilor pe tema proiectului de transport intermodal

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca | Foto: Dan Bodea

Proiectul de transport intermodal propus de aeroportul clujean a fost discutat în aceste zile la Ministerului Transporturilor în cadrul unei întâlniri la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan împreună cu alţi membri din conducerea aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, directorul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, directori şi reprezentanţi din Ministerul Transporturilor, inclusiv conducerea CN C.F.R. Infrastructură şi cea a CN C.F.R. Călători.

Master Planul General de Transport al României aprobat de Guvernul României şi avizat de Uniunea Europeană prevede exclusiv posibilitatea implementării la Cluj a unui proiect de transport multimodal şi în niciun caz a unuia de transport intermodal. Potrivit aceluiaşi document, beneficiar al unei asemenea platforme multimodale care vizează interconectarea transportului cargo pe calea ferată cu cel rutier, este exclusiv Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca.

În acest context, părţile prezente la întâlnire au convenit să analizeze posibilitatea încheierii unei asocieri, a unui acord de parteneriat iniţiat de către municipiul Cluj-Napoca la care să adere, în limitele competenţelor şi Consiliul Judeţean Cluj, precum şi alţi actori implicaţi, în vederea promovării unui proiect care să vizeze realizarea platformei multimodale în municipiul Cluj-Napoca. Promovarea unui asemenea demers va necesita realizarea unui nou Studiu de Fezabilitate şi, eventual, chiar a unora de prefezabilitate.

„Practic, asistăm la un moment 0 în care am ajuns cu toţii la concluzia că singura variantă posibilă la Cluj e cea a unui proiect de transport multimodal şi că, potrivit Master Planului, nu poate coincide cu transportul intermodal. Ne exprimăm, o dată în plus, întreaga disponibilitate de a contribui la implementarea acestui proiect, urmând să acordăm municipiului Cluj-Napoca sprijinul de care va avea nevoie în acest sens, cu atât mai mult cu cât abordarea noastră în materie de infrastructură trebuie să fie una integrată şi de perspectivă, care să interconecteze iniţiativele şi proiectele strategice ale Consiliului Judeţean cu cele ale consiliilor locale, în beneficiul final al clujenilor ale căror interese în egală măsură trebuie să le promovăm” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Postaţi un comentariu