Discoteca `80, sold out! Alphaville, Sandra, Londonbeat şi Fancy, show dedicat nostalgicilor în această seară la Cluj

Fancy (Manfred Alois Segieth) şi Marian Gold (solistul formației Alphaville) - Foto: Maria Man
eepurl.com

Mai sunt câteva ore până când Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se va transforma într-o mare discotecă specifică anilor `80, asta deoarece Alphaville, Sandra, Londonbeat şi Fancy au promis pentru această seară un show de excepţie, dedicat în special nostalgicilor, dar şi celor din generaţia tânără care iubesc muzica anilor `80. Potrivit organizatorilor, concertul este sold out, astfel că nu mai puţin de 8.000 de fani vor fredona la unison în această seară piese celebre precum: „Forever Young” (Alphaville), „In The Heat of The Night” (Sandra), „I’ve Been Thinking About You” (Londonbeat) sau „Flames of Love” (Fancy).

Citi’ţi şi: Alphaville, Sandra, Londonbeat, Fancy fac show sâmbătă la Cluj-Napoca. Reguli de acces pentru Discoteca ’80 Cluj 

„Evenimentul este sold out. Sperăm că va fi un unul de succes, în cadrul căruia toată lumea se va distra şi ne bucurăm că publicul clujean, dar nu numai, apreciază acest gen de eveniment. Vom avea parte de o audienţă record, cel puţin pe acest sector de evenimente. La concert vor participa 8.000 de persoane”, a transmis Sánta Levente, directorul Backstage Production, compania care organizează concertul.

Fancy scrie un mesaj pentru publicul clujean/ Foto: Maria Man

Cu o seară înainte de show, Marian Gold, solistul trupei Alphaville şi Fancy (Manfred Alois Segieth) au participat la o conferinţă de presă în cadrul căruia au promis că spectacolul din această seară va fi unul memorabil pentru clujeni şi că de abia aşteaptă să urce pe scenă. Foarte bine dispus, Fancy a făcut mai multe glumiţe referitoare la vârsta sa, dar şi la ţinutele de scenă care se purtau în timpul anilor `80, spunând în repetate rânduri că nu are 71 de ani, ci 17, spre deliciul celor din sală. Acesta a vorbit despre celebrele remixuri pe care le-a produs şi care i-au adus şi mai multă notorietate: „Mind is the Magc” -Michael Jackson, „West end girls” şi „One more chance” – Pet Shop Boys.

Una dintre temele abordate a avut în vedere procesul de creaţie, munca de studio, o parte esenţială în ceea ce priveşte rezultatul final, cu care artiştii se prezintă pe piaţă. Întrebaţi dacă le place muzica mainstream din zilele noastre, aceştia au răspuns că o ascultă la radio, doar că rezultatul livrat publicului pare doar o primă încercare în studio. 

„Eu în momentul când scriu o piesă, nu dau doi bani pe ceea ce crede lumea din jur. Atâta timp când suntem în studio, ne concentrăm doar pe ceea ce compunem în acel moment, pe ceea ce facem şi vrem să transmitem prin intermediului noului nostru album. Este un moment de introspecţie, un moment obsesiv, dar când cânţi live, trăieşti exact sentimentul opus. Când cântâm live, ne prostituăm pentru că vrem să satisfacem audienţa. Sunt două lucruri diferite. Când suntem pe scenă şi vorbim despre zona de entertainment, nu e nimic creativ. Suntem cu adevărat creativi când suntem în studio şi când nu ascultăm alte opinii referitoare la muzica noastră!”, a explicat Marian Gold, solistul trupei Alphaville. 

Alphaville, Sandra, Londonbeat și Fancy au făcut senzație în anii ’80-’90, iar hiturile menționate au fost prezente în topuri, au umplut săli de concerte și au animat discoteci în numeroase țări. Artiștii sunt foarte activi din punct de vedere muzical și susțin concerte sold-out în fața fanilor din întreaga lume, fie ei din Berlin, New York, Lisabona sau Varșovia.  

Alphaville

Alphaville este o formație germană de synthpop devenită cunoscută la mijlocul anilor 80′. Între cele mai de succes piese ale trupei se numără Big in Japan, Forever Young și Sounds Like A Melody. La apariția sa, hitul Big in Japan a intrat pe primele poziții în topurile din mai multe țări din Europa, dar și din Venezuela și chiar în US Billboard Dance Chart.

Trupa a luat ființă în 1982. În 1984 a fost lansat single-ul de debut Big in Japan, iar în toamna aceluiași an a apărut albumul Forever Young. După numeroase turnee și alte două albume scoase pe piață în 1986 și 1989, trupa decide să ia o pauză și revine pe scenă și în studio în 1994.

De atunci, Alphaville concertează din nou în întreaga lume. În luna aprilie a acestui an, formația a scos pe piață albumul Strange Attractor.

Sandra

Sandra, pe numele ei oficial Sandra Ann Lauer, este o cântăreață germană de muzică pop și eurodance. Printre cele mai apreciate hituri ale sale se numără melodii precum Maria MagdalenaIn the Heat of the Night,  Everlasting Love și Hiroshima.

Sandra a cunoscut succesul internațional cu melodia Maria Magdalena, care a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din 21 de țări. Anii ’80 au însemnat pentru artistă un succes internațional fulminant, cu numeroase concerte în întreaga lume.

Sandra a participat ca vocalistă și la proiectul muzical Enigma al fostului ei soț, Mihai Crețu, cunoscut în industria muzicală ca Michael Cretu.

Londonbeat

Londonbeat este o formație americano-britanică pop dance care a cunoscut succesul mai întâi în Olanda, unde melodia There’s a Beat Going On a urcat în Top 10. Hitul aflat pe buzele a milioane de oameni este, însă, I’ve Been Thinking About You.

Melodia a ajuns pe locul 1 în Billboard Hot 100 și în topul Hot Dance Music/Club Play. Următorul single, A Better Love, a intrat în Top 20 în Billboard Hot 100, iar cu piesa Come Back, trupa s-a întors pe locul 1 în topuri.

Fancy

Fancy este un cântăreț, compozitor și producător muzical cu origini spaniole și germane. Muzicianul a devenit faimos în 1984 cu hitul Slice Me Nice compus chiar de el, hit care a intrat pe primele locuri în numeroase topuri muzicale din lume.

În ultimii ani, muzicianul a concertat în numeroase țări, iar în martie 2017 a susținut două concerte în aer liber în orașul bolivian El Alto (4.150 de metri altitudine).

Au urmat hiturile Chinese Eyes, Come Inside și Bolero, însă categoric cea mai cunoscută melodie a sa, iubită și ascultată de melomani din întreaga lume, este Flames of Love.

Concertul live DISCOTECA ‘80 este bazat pe un concept care are în centru nostalgia, plăcerea și emoția retrăirii atmosferei muzicale din anii ’80.

Alphaville, Sandra, Londonbeat Și Fancy vor concerta la Cluj timp de aproape 4 ore.

Evenimentul din 23 septembrie 2017 este organizat de Backstage Production și continuă spiritul concertului Thomas Anders & Modern Talking care a avut loc în septembrie 2016.

Citiţi şi:

Discoteca ’80 revine la Cluj cu Alphaville, Sandra, Londonbeat și Fancy

Postaţi un comentariu