Discoteca `80. Muzică, atmosferă, nostalgie şi un Alphaville senzaţional

eepurl.com

Sala Polivalentă din Cluj Napoca a vibrat sâmbătă seară, 23 septembrie, timp de şase ore pe muzica anilor `80. Peste 8.000 de persoane au spus „da„ invitaţiei de a petrecere o seară de vis, pe ritmurile pieselor  celebre care au marcat anii `80: „Forever Young” (Alphaville), „In The Heat of The Night” (Sandra), „I’ve Been Thinking About You” (Londonbeat) sau „Flames of Love” (Fancy), piese semnate de patru dintre cei mai în vogă artişti ai acelor timpuri, artişti care continuă să facă şi acum valuri printre nostalgici şi acum, în oraşe din întreaga lume.

Una rece, una caldă

Primul artist care a deschis Discoteca `80 a fost Fancy. Acesta şi-a păstrat stilul vestimentar nonconformist de-a lungul anilor. În cadrul prestației de la Cluj, acesta a ales un sacou animal print şi unul accesorizat cu paiete pentru cea de-a doua ţinută. Pentru  ca lookul să fie complet, nu puteau să lipsească perciunii exageraţi şi ochelarii de soare, cu forma lor specifică. Deşi a făcut playback, artistul în vâstă de 71 de ani, a compensat cu o formă fizică de invidiat, dansând ca un adolescent. Acesta a învăţat să spună “Bună seară!” şi “Muţumesc” în limba română, fapt care a fost apreciat de fani. Părerile în ceea ce îl privește pe Fancy sunt împățite: acesta a fost apreciat  pe de o parte pentru reprezentația sa, exemplară pentru un om de 71 de ani, dar în același timp criticat pe motiv că nu a cântat live. 

Fancy, la Cluj/ Foto: Maria Man

Potrivit organizatorilor, concertul a fost sold out/ Foto: Maria Man

Fancy/ Foto: Maria Man

Fancy/ Foto: Maria Man

 

A urmat apoi formația americano-britanică pop dance, Londonbeat, care ne-a asigurat că s-a gândit la publicul clujean în momentul în care a interpretat hitul: „I’ve Been Thinking About You”.  Jimmy Helms, Jimmy Chambers și Myles Kayne au făcut atmosferă timp de aproximativ o oră cât a durat reprezentația lor live.

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Frumoasa și îndrăgita Sandra a fost și de această dată o apariție, alături de balatul ei care o însoțește peste tot în lume și care îi oferă show-ului său un plus de energie și culoare. Sandra a avut o ținută sexi, în stilul care a consacrat-o de-a lungul carierei sale.

Sandra/ Foto: Maria Man

Sandra/ Foto: Maria Man

Sandra/ Foto: Maria Man

Sandra/ Foto: Maria Man

Sandra/ Foto: Maria Man

Sandra/ Foto: Maria Man

În ceea ce o privește, Sandra a mascat foarte bine faptul că a ales să facă playback în detrimentul unei prestații live, dar a compensat cu o prezență scenică plină de farmec.

Seara a culminat cu prestația lui Martin Gold de la Alphaville, a cărui voce live a impresionat audiența. Pe lângă celebrele piese ale trupei, „Big in Japan”,„Sounds like a melody” și „Forever Young”, Alphaville a adus în atenția publicului clujean câteva piese rock, iar în cadrul celui de-al treilea bis o baladă superbă, care i-a pus și mai mult în evidență solistului vocal calitățile și pasiunea sa pentru muzică și pentru creațiile de studio duse până la capăt, așa cum a  declarat cu o zi înainte, în cadrul conferinței de presă.

Martin Gold, solistul truperi Alphaville / Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Foto: Maria Man

Acesta a vorbit despre modul în care iau naștere piesele trupei Alphaville, spunând că în acele momente în cadrul studioului este o stare de concentrație maximă și de instrospecție, în timp ce, pe scenă, toată această muncă obsesivă prinde viață și este livrată publicului la capacitate maximă, astfel încât acesta să simtă într-adevăr mesajul piesei. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul celebrei „Forever Young”, când cei peste 8.000 de oameni prezenți în sală au cântat la unison versurile nostalgice ale anilor ce au trecut, cu speranța că tinerea va rămâne agațată de sufletul fiecăruia, „forever”, cum spune piesa.

Concertul ar fi trebui să se încheie la ora 23:00, potrivit organizatorilor, dar acesta s-a prelungit cu aproape două ore. După fiecare concert în parte a existat o pauză de aproximativ 15 minute, timp în care DJ-ul „de serviciu” a mixat piese specifice anilor `80, astfel că cei dornici să danseze, au putut face acest lucru chiar și pe timpul pauzelor.

O problemă ridicată de către cei care au participat la eveniment a fost faptul că nu au existat suficinte puncte de hidratare, astfel că timpul petrecut la coadă pentru un suc, o apă, un vin sau o bere, a depășit de multe ori o oră, timp în care, protagoniștii stufoasei cozi, care aveai impresia că nu se va termina vreodată, au pierdut o bună parte din concert.

Pentru aceste aspecte, organizatorii și-au cerut scuze participanților, iar mesajul acestora poate fi citit aici:

„Dragi participanți la Discoteca ’80 Cluj,

vă mulțumim tuturor celor care ne-ați transmis aprecierile și felicitările dumneavoastră. De asemenea, ne pare rău că unii dintre dumneavoastră ați avut parte de experiențe neplăcute fără ca noi, organizatorii, să fi avut această intenție.

Dorim să subliniem faptul că am fi dorit să nu aveți parte de neplăceri la concert și pentru acest lucru am investit energie și entuziasm în munca de organizare care a durat mai mult de o jumătate de an.

Atât noi, compania Backstage Production, organizatorii Discoteca ’80 Cluj, cât și firma 4Champions – care a administrat barurile, ne asumăm greșelile în ceea ce privește gestionarea procesului de cumpărare a băuturilor și ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate.

Vă promitem că la evenimentele pe care le vom organiza în viitor veți avea parte de o experiență mult mai profesionistă în ceea ce privește barurile.

Nu putem încheia acest mesaj fără a ne exprima speranța că starea generală pe care v-a creat-o Discoteca ’80 Cluj a fost plăcută, mai ales datorită muzicii și atmosferei emoționante și prietenoase”, au transmis organizatorii evenimentului.

Citiți și: Discoteca `80, sold out! Alphaville, Sandra, Londonbeat şi Fancy, show dedicat nostalgicilor în această seară la Cluj

Postaţi un comentariu