Dîncu: Administraţia locală este subreglementată în legile administraţiei

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, luni, la Alba Iulia, că Guvernul lucrează la o strategie legată de funcţia publică, care ar urma să reglementeze legislativ administraţia şi autonomia locală, potrivit Agerpres.

„În această nouă strategie pe care o vom face şi în Codul Administrativ vom da un profil specific şi din punct de vedere legislativ administraţiei locale şi încercăm ca administraţiei locale să îi se facă prin asta dreptate atât în aceea ce priveşte modul în care sunt selectaţi funcţionarii publici în administraţia locală, gradul de autonomie de care administraţia locală are nevoie în acest moment. În noul nostru proiect privind strategia pentru administraţie publică vom defini mult mai precis funcţia prefectului pentru ca funcţia prefecturală să nu blocheze puterea locală şi autonomia locală, care este normală şi este prinsă în Constituţie”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, aflat într-o vizită la Alba Iulia alături de premierul Dacian Cioloş.

Vicepremierul a menţionat că întâlnirile avute cu cei din administraţia locală sunt foarte importante pentru autorităţile centrale. Vicepremierul a avut o întâlnire cu prefectul Cornel Murg, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

„Experienţa administraţiei, stabilitatea administraţiei din judeţul Alba, profesionalismul celor care lucrează în administraţie ne-a dus la un schimb de opinii important. Noi acum lucrăm la strategia legată de funcţia publică şi o parte din lucrurile, ipotezele pe care le testăm ne-au fost confirmate sau infirmate în discuţiile de aici şi este pentru noi un foarte bun exerciţiu, nu numai de democraţie, dar un exerciţiu important de creativitate chiar şi în domeniul administraţiei. Pentru că cel mai bine cunosc problemele din administraţie cei care lucrează efectiv în administraţie’, a afirmat vicepremierul, potrivit agenţiei citate.

Postaţi un comentariu