Din mână-n mână, cărți pentru copiii bolnavi

Joi, 30 mai, începând cu ora 18:00, a avut loc la librăria Cărturești, din Iulius Mall, un eveniment realizat de Asociația femeilor de afaceri (AFA), Dai carte, ai parte de zâmbete, prin care se donează cărți pentru mini-bibliotecile AFA din spitalele clujene. E un proiect menit să aducă bucurie copiilor internați în spitale, dar și o modalitate interesantă de a petrece timpul pentru aparținătorii lor.

Pentru promovarea acestui eveniment, organizatorii au făcut un flashmob, Lanțul mini-bibliotecilor AFA spre Cărturești, în contextul căruia s-a format un lanț uman de câteva zeci de persoane în jurul librăriei deja-amintite, iar oamenii prezenți acolo au dat cărți din mână în mână până în cutia de donații special amenajată din incinta librăriei.

Doina Olteanu, membră AFA și organizatoare a acestui proiect, ne-a spus că „această acțiune, Dai carte, ai parte de zâmbete, este o acțiune de mobilizare înspre donarea de carte către mini-bibliotecile pentru sănătate. Ele sunt plasate în diferite locații din spitalele din Cluj. Avem 40 de mini-biblioteci în 13 spitale din Cluj. Spitalele sunt partenerii noștri. Ne bucurăm pentru toate cărțile donate astăzi. Există alte urne de colectare în toate cele trei librării Cărturești din Cluj, iar cei care doresc să doneze, pot face asta, lăsând cărțile în urnele ce pot fi găsite chiar la intrare în aceste librării“, a afirmat Doina Olteanu.

Postaţi un comentariu