Din a doua încercare le-a ieșit. RAADPP a fost desființată si s-a transformat in direcție

Foto: Dan Bodea

Consilierii județeni au avut nevoie de două şedinţe pentru a vota toate proiectele de pe ordinea de zi. După ce la şedinţa ordinară nu au fost suficienţi de atenţi sau organizaţi pentru a lua decizii privind RAADPP şi Societatea Pază şi Protecţie, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan a convocat o şedinţă de îndată.

Pe ordinea de zi a acesteia s-au aflat transformarea RAADPP în direcţie în cadrul CJ, unele măsuri de organizare la Societatea Pază şi Protecţie şi aprobarea a traseelor de circulaţie pentru cinsprezece licenţe de transport ale curselor speciale.

La şedinţă au fost prezenţi 27 de consilieri, toti 27 votând pentru transformarea RAADPP în direcţie a CJ.

„Cu RAADPP se întâmplă ceea ce trebuia să se întâmple acum patru luni de zile când am venit în CJ cu acel proiect ca RAADPP să fie transformată în direcţie în cadrul CJ. Am spus şi atunci că oamenii nu îşi vor pierde locurile de muncă, oamenii vor rămâne în CJ, nimeni nu vrea să îi dea afară doar că, conform legii, nu s-a mai putut continua ca regie. Se putea lua această măsură mai repede şi acum deja oamenii erau stabili pe posturi, ştiam care vor să rămână şi care vor să plece. Timp de o lună şi acum îi aşteptăm să ne spună care vor să rămână şi care doresc să plece. E foarte bine ca această regie să fie direcţie în CJ pentru că în ultimele luni nu s-a putut ţine legătura cu conducerea regiei într-un mod normal. Voi cere un audit pentru a vedea ce preluăm de acolo, vor trebui puse în practică rapoartele de audit de până acum şi vom vedea ce alte măsuri se impun. Nu sunt măsuri drastice şi nu împotriva nimănui, ci măsuri construtive”, a declarat Mihai Seplecan.

„Oamenii de la RAADPPP au considerat în unanimitate că cel mai bine ar fi fost transformarea într-o societate comercială, pentru care nu mai trebuia să dea CJ salarii ci să execute lucrări de siguranţa circulaţiei exact ca CNADR-ul. Aşa am ajuns la Consiliul Concurenţei, ei au spus ok, după care persoane de la CJ au mers acolo şi au făcut ca lucrurile să capete o altă direcţie. Urmează să se facă o organigramă la această direcţie. Voi analiza şi eu personal problema, nu sunt un laş să las oamenii pe drumuri, totul va deveni operaţional din ianuarie 2016 aşa că voi analiza cu maximă seriozitate, pentru că e vorba de a munci şi a lăsa ceva în urmă”, a declarat directorul RAADPP, Mircea Avram.

Şi celelalte două proiecte de pe ordinea de zi a şedinţei de îndată au fost în cele din urmă aprobate.

Postaţi un comentariu