Dezbatere publică pentru aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Foto: Dan Bodea

Clujenii sunt invitaţi joi, 28 iulie 2016, la ora 16.00, în Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca la dezbaterea publică privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creştere Cluj-Napoca.

PMUD a fost elaborat în cursul anilor 2014, 2015 de o echipă de specialişti britanici în studii de trafic la cererea Ministerului Dezvoltării, finanţarea fiind asigurată de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Planul este necesar în vederea finanțării proiectelor de transport urban, în cadrul POR 2014 – 2020 şi propune diverse soluţii pe termen scurt, mediu şi lung, pe perioada 2016-2030, la cele mai importante probleme din traficul clujean. În PMUD este inclus şi un plan cu 16 proiecte cu prioritate zero, „must do”,  a căror implementare ar necesita însă 150 de milioane de euro.

Proiectele prioritate zero la care face referire PMUD includ modernizarea sistemului de transport în comun şi creșterea atractivității acestui tip de transport, soluţii inteligente pentru managementul traficului, reformarea sistemului de parcări din oraş, crearea unei agenții metropolitane pentru planificarea transporturilor, creșterea cotei transportului nemotorizat.

Proiectul propus spre dezbatere poate fi consultat aici.

Citiţi şi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Cu teoria stăm bine, practica ne omoară

Postaţi un comentariu