De anul viitor, în Cluj vor circula 11 autobuze electrice

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Primaria Cluj-Napoca va cumpăra 30 de autobuze electrice. Primele 11 vor fi livrate cel târziu în martie 2018. Pentru cele 30 de autobuze se va plăti în total suma de 15 milioane de euro.

Municipalitatea a finalizat recent licitaţia privind cumpărarea celor 30 de autobuze electrice, potrivit unui anunţ al primarului Emil Boc. Aceste autobuze vor fi cumpărate de la firma Solaris cu care municipalitatea a mai avut contracte în ultimii ani şi pentru autobuze clasice. 

„Azi am semnat acordul cadru privind achiziţionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, în maxim 9 luni de la semnarea contractului subsecvent (cel târziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elveţiene (85%) şi buget local (15%). Următoarele 19 autobuze urmează să fie achiziţionate din fonduri locale şi europene. Dorim pe această cale să oferim clujenilor un transport de calitate, modern, european, ecologic, nepoluant şi să creştem numărul autobuzelor în vederea încurajării utilizării transportului în comun” a precizat Emil Boc.

Autobuzele electrice au o capacitate de 78 de locuri, vor fi dotate cu wi-fi, camere video, aer condiţionat şi platformă joasă pentru persoane cu dizabilităţi. Pentru autobuzele electrice firma câştigătoare a licitaţiei, Solaris, acordă o garanţie de 5 ani, răstimp în care acoperă costurile de mentenanţă şi piese de schimb. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km şi vor fi încărcate în 13 staţii lente şi rapide. Încărcarea lentă durează 6 ore, iar cea rapidă 10 minute.

Preţul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 de euro.

Postaţi un comentariu