David Ciceo rămâne la conducerea aeroportului până la finalizarea concursului pentru viitorul director

Foto: Dan Bodea

La finele săptămânii trecute Consiliul Județean a instalat noile consilii de administrație la trei dintre societățile la care este acționar majoritar, inclusiv la Aeroportul Internațional Avram Iancu, hotărâri prin care se decidea și că societățile în cauză vor fi conduse executiv de aceste consilii până la organizarea de concursuri pentru posturile de directori.

La aeroportul clujean însă membrii noului consiliul de administrație au precizat prin intermediul unui comunicat că actualul director, David Ciceo, va continua să fie șef al aeroportului până se încheie concursul pentru funcția executivă de director general.

”Având în vedere Hotărârea Consiliului Județean Cluj adoptată în data de 22 septembrie 2017 privind numirea Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A, membrii actuali ai Consiliului de Administrație al R.A Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj doresc să asigure toți partenerii Aeroportului, în privința continuității și stabilității conducerii executive a acestuia. Totodată actualii membri ai Consiliului de Administrație susțin că dispozițiile OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, trebuie respectate întru totul, inclusiv cu privire la atribuțiile Consiliului de Administrație de desemnare și selectare a Directorului General. Cosiderăm că nu există rațiuni juridice sau privind performanța managerială pentru întreruperea mandatului actualului Director General al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj, până la finalizarea procedurilor de selecție a Directorului General. De asemenea dorim să comunicăm că încurajăm performanța managerială dovedită până în prezent în cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A În acest sens solicităm Consiliului Județean Cluj respectarea prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice”, se arată în documentul citat care este semnat de  președintele Consiliului de Administrație Mircea Avram și de membrii CA Ioan Pop, Irimie Popa și Konnert Agnes.

Postaţi un comentariu