UPDATE: Daniel Buda, confirmat prim-vicepreședinte al PNL

Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda a fost confirmat, sâmbătă, în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. În noua sa poziție, politicianul clujean are împuternicirea de a vota listele pentru alegerile parlamentare din această iarnă. Tot sâmbătă, primarul Aradului, Gheorghe Falca a fost desemnat ca șef de campanie al PNL pentru alegerile parlamentare.

Alina Gorghiu a fost desemnată președinte unic al PNL, dar toate aceste decizii trebuie validate în cadrul Consiliului Național de Coordonare, ce va fi convocat la sfârșitul săptămânii viitoare.Consiliul Național de Coordonare este forul cel mai apropiat de Convenția Nationala. Din for fac parte liderii de organizații județene, parlamentari, europarlamentari, aleși locali și delegați din toate filialele partidului.

PNL va fi condus de Alina Gorghiu în calitate de unic președinte, în timp ce Daniel Buda a fost propus pentru funcția de prim-vicepreședinte. Facțiunea democrat-liberală a PNL a decis că partidul nu are nevoie de un co-președinte, după demisia lui Vasile Blaga, iar Alina Gorghiu să primească puteri depline în conducerea PNL, până la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Decizia a fost luată, sâmbătă, 1 octombrie, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul central. În cadrul întâlnirii s-a mai propus ca Daniel Buda, europarlamentar și președinte al PNL Cluj, să fie împuternicit să semneze listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Întâlnirea liberarilor a fost provocată de demisia lui Vasile Blaga, la jumătatea acestei săptămâni, după ce Blaga a intrat în vizorul DNA, procurorii dispunând începerea urmăririi penale împotriva sa, pentru trafic de influenţă. Vasile Blaga a anunțat, cu ocazia demisiei sale, că nu va candida nici la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Postaţi un comentariu