DAJ Cluj va cere suspendarea acțiunii în instanță pentru terenul de la aeroport

sursa foto: Consiliul Judeţean Cluj
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) în care a solicitat clarificarea situaţiei platformei tehnice de beton în suprafaţă de 12018 mp din incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj.

Din documentele prezentate rezultă că terenul în discuţie se regăseşte atât în inventarul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), cât şi în inventarul domeniului public al judeţului Cluj.

Reprezentanții direcției au precizat că din cauză că demersurile repetate iniţiate de DAJ Cluj încă din anul 2010 de predare înspre Consiliul Judeţean Cluj (CJ Cluj), prin care oferă spre transfer consiliului judeţean terenul în cauză au rămas fără răspuns DAJ Cluj a promovat o acţiune în instanţă.

Singura procedură legală de clarificare a situaţiei juridice era promovarea unei hotărâri de guvern de transfer din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a judeţului, promovată de CJ Cluj sau MADR, lucru care nu s-a întâmplat.

În urma întâlnirii de la prefectura s-a convenit ca DAJ Cluj să ceară suspendarea acţiunii în instanţă şi demararea procedurilor de elaborare a actului normativ menţionat.

Postaţi un comentariu