Dacian Cioloș, la Cluj: „A fost o problemă de comunicare. Achim Irimescu a comunicat lucruri fără să aibă toate datele”

Foto: Dan Bodea

În opinia premierului Dacian Cioloș, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, s-a hazardat în declarații atunci când a spus public că o parte din vina pentru criza E.Coli aparține fabricii Brădet. Acesta a spus că nu îl va demite pe ministru și a spus presei că Achim Irimescu și-a motivat acțiunile spunând că a fost supus presiunilor presei.

Prezent la Cluj-Napoca în cadrul unei vizite de lucru, Dacian Cioloș a comentat situația ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care zilele trecute a declarat că Fabrica Brădet este unul dintre agenții comerciali care se fac răspunzători de criza E.Coli și de îmbolnăvirea copiilor din Argeș.

„Toată lumea mă întreabă de demiteri, de parcă demiterile ar putea rezolva problema. Deciziile nu le iau în felul acesta, ci le pregătesc. Nu vreau să comentez prea multe despre aceste lucruri pentru că încă nu știu să existe o legătură dovedită între E.Coli găsit la copiii îmbolnăviți și E.Coli găsit în acea brânză de la acea întreprindere. Am înțeles de la Ministrul Sănătății că urmează să se facă o analiză genetică pentru a vedea dacă există o legătură directă între brânză și îmbolnăviri”, a precizat Dacian Cioloș.

Acesta a spus că, în opinia sa, ministrul Achim Irimescu nu a procedat corect făcând public numele companiei, în condițiile în care, spune premierul, ministrul nu avea toate datele.

„Aici poate domnul ministrul nu ar fi trebuit să comunice atâta timp cât nu avea toate elementele și oricum eu ce i-am spus a fost că nu cred că trebuia să comunice dânsul. Dacă la domnul ministru al Sănătății, în urmă cu câteva săptămâni a fost o problemă de lipsă de comunicare pe care între timp a corectat-o, domnul ministru al Agriculturii a comunicat prea repede lucruri ce trebuiau comunicate de autoritate cea mai pregătită să facă acest lucru”

Potrivit spuselor lui Dacian Cioloș, Achim Irimescu s-a plâns de presiuni din partea mass-media.

„Mi-a spus domnul ministru că a fost o presiune pe dânsul din partea presei să spună și să nu țină ascunse informațiile pe care le are și dânsul a considerat că având informațiile respective trebuia să le spună public pentru a evita alte probleme. Dar după ce le-a spus a părut toată acea exacerbare. Peste tot s-a vorbit despre acea companie, dar nu știu nici aici dacă pot spune că a fost vina ei. Dacă s-a găsit în acea probă acea problemă, asta nu înseamnă că e o problemă cu toate produsele  din companie. De aceea cred că cu toții, și noi, autoritățile și presa, trebuie să avem în vedere faptul că este vorba despre afacerile oamenilor, e vorba despre investiții ale unor părți din viață, care pot fi distruse doar printr-o simplă comunicare proastă care poate să vină și din partea noastră și din partea presei. Ne interesează sănătatea oamenilor și pentru asta avem autorități care știu ce măsuri să ia chiar și când nu se comunică neapărat aceste lucruri. E bine să evităm să ajungem să distrugem sectoare prin comunicarea pe care o facem”, a mai declarat Dacian Cioloș.

Postaţi un comentariu