Curtea de Apel Cluj: Cătălin Cherecheș rămâne în arest preventiv

Foto: Dan Bodea

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Chercheș, rămâne în arest preventiv, fiind cercetat în continuare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia este definitivă și aparține Curții de Apel Cluj, care a decis în noaptea zilei de miercuri că edilul băimărean ar putea influența ancheta în cazul în care ar beneficia de o măsură mai blândă.

Mai bine de șapte ore a durat ședința în care Cătălin Cherecheș și avocații săi au încercat să demonteze probele procurorilor cât și faptul că inculpatul nu ar reprezenta un pericol pentru derularea anchetei penale.

„Eu, în primul rând, sigur nu rămân aici şi de aici sigur ies viu. Cu siguranţă, în România se face şi dreptate şi am toată încrederea că astăzi se va face şi dreptate”, a spus acesta la intrarea în sala de judecată în care s-a analizat contestaţia depusă de către avocaţii săi.

Chiar și la miezul nopții, când a ieșit din sala de judecată, Cherecheș era optimist și le spunea jurnaliștilor că în următoarea dimineață va ciocni un ou roșu cu ei. Tiberiu Ban, unul dintre avocații lui Cherecheş, a declarat că în timpul şedinţei de judecată a fost reclamată ilegalitatea unor înregistrări folosite de către procurori ca probe la dosar şi  s-a cerut luarea măsurii controlului judiciar pe durata anchetei.

„Nu se arată actele materiale cu privire la care s-a dispus inculparea. Am susţinut că cererea nu este justificată. Am arătat că această măsură a arestării preventive nu este justificată pentru că lipsesc indicii rezonabile cu privire la săvârşirea acelor acte de către domnul Cherecheş. Trebuie să fie prezente nişte riscuri şi nu este cazul la domnul Cherecheş. Am cerut în subsidiar luarea măsurii controlului judiciar”, a explicat Tiberiu Ban, unul dintre avocaţii primarului Cherecheş, la ieşirea din sala de judecată.

Decizia definitivă a judecătorului Curții a venit abia în jurul orei 1 dimineața și nu a fost una favorabilă lui Cherecheș.

„[n.r Curtea de Apel Cluj] respinge ca nefondată contestaţia formulată de către inculpatul C. C. împotriva Încheierii penale nr. 197 /C/27.04.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Cluj.Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 200 de lei. Definitivă.Pronunţată în camera de consiliu , azi 04.05.2016, ora 00, 45.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urmă cu o săptămână, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, Cherecheş fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, însă avocaţii primarului au făcut recurs la decizia instanţei.

Tribunalul Cluj a decis să îl aresteze preventiv pe primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, cu scopul înlăturării „unei stări de pericol pentru ordinea publică”, dar şi pentru că o decizie mai blândă „ar fi de natură să genereze o stare de neîncredere în organele abilitate ale statului”, se arăta în motivarea judecătorului.

Postaţi un comentariu