Cursuri gratuite de dans pentru vârstnici

Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării UBB organizează cursuri gratuite de dans pentru vârstnici. Prin intermediul programului ADAGIO, 30 de seniori din Cluj-Napoca vor beneficia de cursuri gratuite de dans, oferite de instructori specializați din cadrul Clubului Sportiv Napoca Dance.

Cursurile se desfășoară în perioada februarie-martie 2016, de două ori pe săptămână, la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Vârstnice nr. 1 (Centrul de Zi pentru Vârstnici, nr.1), din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Citiți și: Dansatorii vârstnici de la Centrul de zi au ajuns la ”Românii au talent”

Acest demers inovativ adresat vârstnicilor clujeni a început în anul 2015, sub forma unui proiect de cercetare al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul FSPAC. Prima ediție a proiectului ADAGIO  a avut scopul de a identifica beneficiile fizice și psihosociale asociate cu dansul pentru 41 de vârstnici din Cluj-Napoca. Ediția 2015 s-a bucurat de un mare succes în rândul participanților, fapt care a determinat continuarea programului.

Ca urmare a acestor cursuri, în luna iunie va avea loc un festival de dans pentru vârstnici.

Citiți și: Familia de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială

Postaţi un comentariu