Cum se sărbătorește 1 Decembrie la Cluj

Sărbătoare națională cu depuneri de coroane și paradă militară la Cluj-Napoca și în acest an. Autoritățile au renunțat însă la tradiționalul foc de artificii, dar și la retragerea cu torțe din centru, în semn de respect pentru victimele tragediei de la Colectiv.

Clujenii sunt așteptați cu mic, cu mare la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 97 de ani de la Marea Unire. Astfel, de la ora 12.00, va avea loc un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă va fi urmată la ora 12.30 de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu.

La final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie „Gemina”. Aproximativ 550 de militari, jandarmi, polițiști și pompieri alături de 51 de mijloace tehnice vor defila prin fața Teatrului Național și Piața Avram Iancu.

Din program mai fac parte și câteva concerte, dintre care unul organizat special la Opera Națională la inițiativa prefecturii, cu începere de la ora 14.00, pentru 350 de elevi din mediul rural, mai precis din 22 de localități ale județului.

Un spectacol folcloric organizat de primărie va începe la ora 16.00 pe scena montată în Piața Unirii. Tot aici, după o tradiție a ultimilor ani se va da și startul luminilor de sărbători, la ora 19.00, prilej de bucurie mai ales pentru cei mici. Pe scena din Piața Unirii vor urca apoi două trupe consacrate – Zdob şi Zdub şi Cargo, aceasta din urmă susţinând concertul aniversar de 30 de ani.

Chiar dacă nu avem zăpadă la Cluj de 1 decembrie, patinoarul din Piața Unirii va fi deschis între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită.

Update: Primăria Cluj-Napoca a anunţat că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, patinoarul din Piața Unirii va fi deschis astăzi, 1 decembrie 2015, doar începând cu ora 18.00.

Citește și:

Programul manifestărilor oficiale de Ziua Națională

Târgul de Crăciun de la Cluj se deschide de 1 Decembrie

Cum circulă mijloacele de transport

Postaţi un comentariu