Cum se împart cele peste 10 milioane de lei pentru proiectele depuse de ONG-uri

Foto arhivă: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Peste 10 milioane de lei vor fi alocaţi de la bugetul municipiului pentru proiectele depuse de ONG-uri pentru activităţi culturale de interes regional şi local. Comisia de analiză şi selecţie a proiectelor a făcut publică lista cu propunerile de sume ce vor fi alocate pentru proiectele eligibile şi cu documentaţie completă.

Este vorba despre 18 proiecte regionale şi 206 proiecte locale care vor primi bani publici pentru a fi organizate. Dintre proiectele de interes regional cea mai mare finanţare revine şi în acest an TIFF-ului care va primi 1,4 milioane de lei. Este unul dintre puţinele cazuri în care suma cerută de ONG coincide cu cea propusă de comisiei, în majoritatea proiectelor banii acordaţi fiind mai puţini decât cei solicitaţi. O finanţare mai consistentă, în valoare de 850.000 de lei primeşte şi Asociaţia Centrul Cultural Clujean. De asemenea, pentru ediţia a opta a Zilelor Culturale Maghiare este propusă spre alocare suma de 410.000 de lei. Şi Opera Aperta va fi finanţat şi în 2017 cu suma de 350.000 de lei pentru spectacolele lirice şi coregrafice în aer liber cu care opera clujeană ne-a obişnuit în ultimii ani. Pentru proiectele regionale a fost disponibilă o sumă totală de 5,065 milioane de lei.

La proiecte locale cea mai mare alocare este propusă pentru Asociaţia Cultural-Artistică Hara care va primi 180.000 de lei pentru organizarea Cluj Symphony Experience 2017. Pe locul doi la finanţări este evenimentul Toamna muzicală clujeană pentru care se vor aloca 140.000 de lei. 110.00 de lei va primi Asociaţia Unusual Suspects Media pentru evenimentul Alandala 2017, iar câte 100.000 de lei vor primi cei care organizează Stagiunea de concerte Young Famous, Napoca Music Events şi Zilele Studenţilor.

În total 4.966.000 de lei au fost la dispoziţia celor care au depus proiecte locale. 21 de proiecte depuse nu au obţinut punctaj suficient. De asemenea, 58 de proiecte nu au avut documentaţie completă depusă, iar 6 au fost declarate neeligibile. Între ele şi COM’ON Cluj-Napoca, pentru că proiectul nu a fost realizat anul trecut.

De asemenea 500.000 de lei vor fi alocaţi pentru 23 de proiecte sociale depuse de ONG-uri.

Lista cu propuneri poate fi consultată aici.

Postaţi un comentariu