„Cuier gratuit” la Cluj: „Dacă ţi-e frig, ia o haină!”

Foto: Elena Nicolae

Odată cu gerul, apar şi iniţiativele frumoase. De exemplu, în centrul Clujului, pe B-dul 21 Decembrie, lângă centrul comercial Sora, a apărut un cuier gratuit, care are deopotrivă atât mesaje în limba română, cât şi în limba maghiară. „Cuierul” îi îndeamnă pe trecători să ia o haină în cazul în care le este frig sau, dacă au mai multe geci groase, să lase una acolo pentru a se bucura şi alţii de căldură în zilele geroase.

„Se întâmplă în Cluj, la – 17 grade celsius. Îți încălzește inima!”, a scris Elena Nicolae pe contul său de Facebook despre gestul rămas anonim până în acest moment. 

Iniţiativa aparţine Parohiei Unitariene. 

„Ideea cuierului gratuit nu e ceva nou, noi doar am preluat-o de la alții. În mai multe țări occidentale ideea a fost deja implementată. Azi fiind foarte frig în Cluj, ne-am gândit că a venit timpul să-i ajutăm pe cei nevoiași și în acest fel. Vom continua acțiunea până ține frigul. Donațiile se depun la poarta de lângă biserică. Noi nu ținem cont de câte geci s-au depus și câte s-au luat. De aceea cred că este o idee extraordinară și simplă. Uneori și cel mai mic gest poate face valuri”, a declarat pentru Transilvania Reporter Rácz Mária, preot unitarian.

Citiţi şi: Evenimentul „Îmbracă un copac” va fi organizat și la Cluj-Napoca 

Postaţi un comentariu