Cu ce dificultăți de vorbire se confruntă tinerii și cum se pot dezvolta abilitățile lexicale

În cadrul workshop-ului vor mai prezenta lucrări și cadre didactice ale Departamentului de Psihopedagogie specială, din cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca / Foto: Dan Bodea

Departamentul de Psihopedagogie specială din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai va susține workshop-ului „Abordări interdisciplinare pentru dezvoltarea abilităţilor lexice”, în data de 31 octombrie 2014, în intervalul orar 12:30 – 19:00, în sala Ioan Muşlea, la Sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca.

La începutul evenimentului, în intervalul orar 13.00-14.00, se va lansa volumul intitulat „Fluenţa verbală. Direcţii teoretice şi aplicaţii psihopedagogice”, coordonat de lect. univ. dr. Carolina Bodea Haţegan şi dr. Dorina Talaș, profesor de sprijin și cadru didactic asociat. Acest volum aduce în prim plan o tematică foarte importantă în domeniul dificultăţilor de învăţare, în general, dar mai ales în domeniul dezvoltării abilităţilor lexice.

Pe parcursul derulării evenimentului vor fi susţinute două prezentări de către Viktorija McDonell, specialist în domeniul reabilitării auditiv-verbale, precum şi al dezvoltării abilităţilor şcolare. Viktorija McDonell este coordonator al Departamentului de Reabilitare al firmei  Cochlear AG. din Europa Centrală şi de Est. A lucrat ca profesor pentru persoane cu deficienţă de auz și între 2000-2006 a coordonat activitatea de reabilitarea auditiv-verbală desfăşurată de firma Cochlear în zona Asia-Pacific. Din 2006 susţine activităţi de informare, consultanţă, training pentru părinţi şi specialişti care lucrează cu copii cu implant cohlear.

În cadrul workshop-ului vor mai prezenta lucrări și cadre didactice ale Departamentului de Psihopedagogie specială, din cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca.

Evenimentul este la cea de a VIII-a manifestare ştiinţifică pe domeniul terapiei tulburărilor de limbaj şi a deficienţelor de auz, fiind organizat în colaborare cu Asociaţia Specialiştilor în Terapia Tulburărilor de Limbaj din România şi Firma Cohlear.

 

Postaţi un comentariu