FOTO/ Cros pe treptele de la Cetățuie pentru cumpărarea unui taxi comunitar

Foto: Dan Bodea

80 de clujeni nu s-au lăsat intimidați de ploaie și au participat în această dimineață la Crosul Treptelor, o acțiune caritabilă organizată de voluntarii de la Beard Brothers. Evenimentul a avut loc pe treptele de la Cetățuie și a avut ca scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui taxi comunitar, care să poată fi folosit gratuit de persoanele cu dizabilități sau cazurile sociale atunci când au o urgență.

După o scurtă încălzire a tuturor celor înscriși la cros, startul s-a dat de pe platoul de lângă hotelul Belvedere, iar primele care s-au aliniat la start au fost fetele. Acestea au parcurs destul de rapid traseul de alergare scurtă de circa 200 de metri, care presupunea coborârea și urcarea de câte trei ori a treptelor de pe Cetățuie.

”Avem 80 de participanți, iar primele care au luat startul sunt fetele, care în general scot un timp puțin mai mare și atunci am decis ca la oricare cros să existe o diferență în luarea startului. Se va porni în mai multe tururi. Am ales un cros pe trepte pentru că nu a mai fost organizat niciodată la noi în Transilvania, ca să fie antrenant și să urcăm adrenalina. Noi cei de la Beard Brothers suntem în campania numărul opt prin care strângem bani pentru beard mobile, taxi comunitar, ce are ca și scop transportul oamenilor cu dizabilități”, a declarat Beatrice Sabo, membru Beard Brothers.

Participantele au spus că s-a înscris la această competiție pentru le place să alerge dar a contat mult și latura caritabilă. ”Este un eveniment caritabil și mă bucur că 100% din taxa de participare va fi donată către o cauză caritabilă, un taxi comunitar. Noi oricum alergăm și dacă există și un scop caritabil cu atât mai bine”, a spus Diana Maxim, una dintre participante chiar înainte să ia startul în această cursă.

”Este prima dată când am alergat pe scări, nu a fost neapărat greu și am dorit să particip pentru că e pentru o cauză nobilă”, a spus câștigătoarea crosului la fete, Ionela Dobriță, care a reușit să își păstreze poziția fruntașă pe toată durata crosului.

După ce fetele au terminat cele trei ture pe treptele Cetățuii, a venit rândul băieților să ia startul. ”Alerg în general, dar nu am mai participat la un cros pe trepte. E puțin mai dificil, mai ales la urcare. Am vrut să văd dacă rezist la o alergare de trei ture pe treptele de la Cetățuie. Am aflat și de partea caritabilă, nu a fost neapărat motivul pentru care m-am înscris, dar mă bucur că există și această componentă”, a spus George, unul dintre participanți.

Taxa de participare a fost de 40 de lei și toți banii sunt destinați pentru campania numărul 8 a asociaţiei Beard Brothers: The Beard Mobile. Beard Brothers este probabil cel mai neconvențional ONG din România, înființat în 2013 în Cluj-Napoca, care are ca scop principal lupta împortiva discriminării de orice fel. În cei doi ani de activitate, asociația a reușit să ducă la bun sfârșit 7 campanii mari și multe alte campanii satelit.

Galerie foto: Dan Bodea

Citiți și Beard Brothers au strâns peste 8.000 de euro pentru a le oferi copiilor de la Grădinița Specială din Cluj, un microbuz nou

Cornel Hoza, Beard Brothers: „Am vrut să promovăm voluntariatul ca pe o chestie cool”

 

Postaţi un comentariu