Credit de 50 de milioane de euro pentru drumurile judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a anunţat astăzi că se intenţionează contractarea unui credit în cuantum de 50 de milioane de euro pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor judeţene.

Astfel, procedura a fost deja demarată, au fost postate pe SEAP anunţurile, primul termen de depunere a ofertelor fiind în 8 august şi vizează oferta pentru societatea care va asigura consultanţa. Va urma o perioadă de cinci zile pentru analiza ofertelor după care va fi declarat câştigătorul. „Se preconizează ca, luând în calcul toate etapele legale, inclusiv cea a eventualelor contestaţii, creditul să poată fi contractat în toamna acestui an. Practic, obţinerea acestui credit va permite lucrări în profunzimea drumurilor, de la fundaţie, lucrări de reabilitare şi modernizare potrivit exigenţelor şi normativelor din domeniu”, a spus Tişe.

Tişe a subliniat că execuţia acestor lucrări de modernizare va reveni celor două asocieri cu care au fost semnate în trecut acorduri cadru în situaţia în care se va reuşi deblocarea situaţiei şi rezolvarea litigiului existent în prezent. În acest sens, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj împreună cu responsabilii de resort din cadrul aparatului de specialitate vor avea o întâlnire cu reprezentanţii firmei KIAT în cursul zile de vineri, 5 august 2016.

În momentul de faţă se lucrează concomitent pe 14 drumuri judeţene, care au fost apreciate de către specialişti ca fiind cele mai degradate şi care prezintă o importanţă ridicată pentru traficul rutier din judeţ. Lungimea totală a sectoarelor de drumuri judeţene pe care se fac lucrări de întreţinere curentă în momentul de faţă este de nu mai puţin de 450 de km, lucrările constând, în principal, în plombări şi turnarea de covoare asfaltice cu o grosime de maxim 4 cm. În perioada imediat următoare va  fi dat ordinul de începere a lucrărilor pe alte opt noi drumuri judeţene care momentan se află în etapa de evaluare.

În acelaşi timp, alături de aceste drumuri pe care se derulează lucrări de întreţinere, alţi circa 40 de km de drumuri fac obiectul unor lucrări de reabilitare şi modernizare prin turnare de covor asfaltic, două dintre acestea fiind finanţate prin PNDL iar alte cinci din fondurile proprii de investiţii ale Consiliului Judeţean Cluj.

Postaţi un comentariu