Coral Impex va face dezinsecţie şi pe spaţiile deschise private din Cluj-Napoca

Foto: coralimpex.ro

Coral Impex va face dezinsecţie obligatoriu şi pe spaţiile deschise private din Cluj-Napoca. Cel puţin asta prevede actul adiţional la contractul pe care primăria îl are încheiat cu această firmă, act adiţional care va fi supus miercuri aprobării Consiliului Local.

Ce înseamnă acest lucru mai exact pentru clujeni: că tratamentele de dezinsecţie efectuate până acum doar pe domeniul public se vor face obligatoriu şi pe spaţiile deschise din proprietatea persoanelor fizice şi juridice, tot de către această firmă şi la tarifele pe care societatea comercială le practică pentru domeniul public, adică 0, 0079 de lei per metru pătrat.

În cadrul referatului de specialitate care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată şi formula de calcul care va fi aplicată, dar şi modul cum se va face mai exact dezinsecţia pe domeniul privat, fără ca măcar să fie nevoie ca utilajele să intre pe proprietatea respectivă.

Pentru determinarea suprafeţei deschise ocupate de către gospodăriile individuale din municipiul Cluj-Napoca propunem următoarea metodă de calcul. Vom considera că fiecare gospodărie individuală aflată pe raza teritorial-administrativă a Municipiului Cluj-Napoca ocupă un front stradal mediu de 10 metri liniari (denumită în continuare lăţime gospodărie =lg şi exprimată în metri liniari).

Dispozitivele tip CITIZEN 52 HP ce vor fi utilizate pentru efectuarea tratamentelor de dezinsecţie pulverizează, conform producătorului, soluţia insecticidă pe o lungime de 30-33 metri liniari (denumită în continuare lungime pulverizare =Lp şi esprimată în metri liniari).

Având în vedere că tratamentul de dezinsecţie pe suprafaţa deschisă a gospodăriilor individuale se va realiza, conform legislaţiei în vigoare de pe aliniamentul stradal, cu pulverizatorul autopurtat de mare putere tip CITIZEN 52 HP şi în conformitate cu cele mai sus precizate, putem considera că suprafaţa medie a fiecărei gospodării (denumită în continuare suprafaţa gospodăriei =Sg şi exprimată în metri pătraţi) poate fi determinată prin înmulţirea lăţimii gospodăriei Lg cu lungimea de pulverizare Lp, adică 10 m.l x 25 m. l. = 250 de mp pe gospodărie. (…) Din lungimea de pulverizare a dispozitivului de 30-33 metri a fost scăzută lăţimea trotuarului şi a zonei adiacente, rezultând o lungime medie de pulverizare de 25 de metri liniari” se arată în documentul menţionat.

Potrivit acestei formule de calcul, suprafaţa totală a spaţiilor deschise private din oraş care ar urma să fie supuse tratamentelor de dezinsecţie se ridică 11.490. 842 de metri pătraţi. Aceştia se adaugă celor 9.156.631 de metri pătraţi din domeniul public al Clujului pe care Coral Impex deja efectuează acest tip de tratamente încă din 2006. Ceea ce înseamnă un cost suplimentar pentru municipalitate de peste 90.000 de lei pentru fiecare acţiune de dezinsecţie.

Potrivit directorului comercial al Coral Impex, Ciprian Bogaciu modificarea prevăzută de actul adiţional este necesară pentru a respecta legea. „Este o iniţiativă de aliniere la legislaţia în vigoare şi mai exact la Ordinul 82/2015. Tariful este cel aprobat de municipalitate şi conform legii ştim că decontarea acestor servicii se va face de la bugetul local, deci clujenii nu vor avea de achitat individual aceste servicii. Potrivit legii, dezinsecţia se face lunar în timpul sezonului cald”, a precizat acesta pentru Transilvania Reporter.

Acelaşi act adiţional prevede şi modificartea redevenţei pe care firma o plăteşte municipalităţii şi care în prezent este de 5.000 de euro pe an. La această redevenţă se va adaugă o sumă în cuantum de 3% din valoarea facturată cu TVA pe an pentru activitatea de dezinsecţie.

Firma Coral Impex are contract cu municipalitatea clujeană pentru serviciile de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie încă din 2006, când a câştigat o licitaţie de concesionare a serviciilor pentru o perioadă de cinci ani. Apoi contractul fost prelungit cu peste 7 ani şi va fi valabil până în februarie 2019.

Distribuie:

Postaţi un comentariu