Copil de 8 ani din Turda, mutilat de patru câini. Poliția a deschis dosar penal. UPDATE: Prognosticul medicilor, rezervat

Foto: arhivă
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

UPDATE 15:00

Copilul de opt ani din Turda care a fost atacat de patru câini în incinta unei societăţi comerciale şi a ajuns la spital cu peste 25 de plăgi muşcate se află în stare critică, directorul medical al Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca spunând că ”pronosticul este destul de rezervat” şi că ”practic, nu există o suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”.

Băiatul este internat în stare critică în Secţie de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei strării sale.

”Prezenta şoc hemoragic în urma plăgilor sângerânde şi în şoc traumatic. Va mai fi nevoie de transfuzii şi de alte intervenţii, dar perioada grea de acum începe, pentru că toată această parte de patologie de şoc traumatic începe să se manifeste. Pronosticul este destul de rezervat, având un vedere că chirurgul nostru care are o experienţă de 15 ani mi-a spus că niciodată nu a mai văzut aşa ceva. Practic, nu există nicio suprafaţă de măcar 25 de centimetri pătraţi de piele care să nu fi fost afectată”, a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

Potrivit medicilor, băiatul va rămâne internat cel puţin o lună şi ulterior, cel mai probabil, va avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a depăşi această traumă.

Reprezentanţii Poliţiei Cluj au sesizat Protecţia Copilului cu privire la acest caz, copilul fiind singur în momentul în care a intrat în curtea societăţii comericiale unde a fost atacat de câini. 

Cele patru animale au fost luate de Serviciul de Ecarisaj al Primăriei până la finalizarea anchetei.

Știrea inițială

Un copil de opt ani din Turda a fost atacat joi seara de patru câini de pază, el fiind transportat de urgență la Cluj-Napoca, unde o echipă de chirurgi l-au operat timp de mai bine de șase ore în condițiile în care tânărul avea 20-25 de plăgi mușcate pe față, torace și membre. Băiatul se află în continuare în stare critică iar între timp, polițiștii clujeni au deschis un dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, băiatul în vârstă de 8 ani a intrat în incinta unei societăți comerciale, unde a fost atacat de patru câini de pază. El a fost transportat de urgență la spitalul municipal din Câmpia Turzii și apoi transferat la Cluj-Napoca, la Spitalul de Copii, unde a intrat imediat în operație.

„Un copil de 8 ani a ajuns la noi. Prezenta 20-25 de plăgi prin mușcătură la nivelul feței, toracelui și membrelor. Trei-patru dintre acestea erau prin smulgerea mușchiului. Când a ajuns la noi era conștient, dar a intrat imediat în sala de operație pentru că prezenta risc de infecție. O echipă de trei chirurgi plasticieni l-au operat timp de mai bine de 6 ore. Pacientul este în continuare în stare critică și se pregătește de o nouă operație la nivelul membrelor”, a explicat Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj.

Potrivit medicilor, o a doua intervenție chirurgicală în cazul bpiatului va avea loc vineri dimineața.

Postaţi un comentariu