Copiii s-au plimbat cu Busone pentru a învăța cum să se comporte în trafic

eepurl.com

Elevii claselor primare din trei şcoli clujene s-au plimbat astăzi cu „Busone – Autobuzul copiilor”, în cadrul campaniei cu acelaşi nume organizate la început de an şcolar de InfoTrafic. Ajunsă deja la a treia ediţie, campania de educare a copiilor cu privire la comportamentul pe stradă şi în trafic este organizată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Cluj, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Partener media al campaniei este publicaţia Transilvania Reporter.

Acţiunea educativă de astăzi este integrată în campania ce se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 10 octombrie. Au participat elevi din ciclul primar de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” şi Şcoala Gimnazială„Nicolae Titulescu”.

În cadrul acţiunii din stradă de astăzi, elevii clujeni au circulat prin oraş cu un autobuz pus la dispoziţie de Compania de Transport Public. Au avut ca însoţitori, pe lângă învăţători, pe domnul Sorin Precup, subcomisar de la Serviciul Poliţiei Rutiere, şi pe doamnele subcomisar Gina Pop şi agent şef adjunct Nina Iusco, de la Biroul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.

Campania “Busone – Autobuzul copiilor” are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul copiilor, prin conştientizarea riscurilor şi corecta informare a celor mici.

În intervalul 26 septembrie – 10 octombrie, InfoTrafic difuzează în staţiile de transport public din Cluj-Napoca opt spoturi educative, în cadrul rubricii “Busone – Autobuzul copiilor”. Materialele audio conţin sfaturi şi reguli privind circulaţia pe drumurile publice a celor mici, structurate astfel:

1. Cum ne deplasăm în siguranţă pe drumul de acasă până la şcoală (2 materiale)

2. Comportament corect în trafic (2 materiale)

3. Comportamentul corect în mijloacele de transport în comun (4 materiale)

Campania „Busone – Autobuzul copiilor” se află la a treia ediţie şi continuă seria de acţiuni prin care InfoTrafic se implică în viaţa comunităţii. Este, totodată, a doua campanie anuală de educare, dedicată micilor cetăţeni ai oraşului. La începutul lunii iunie, de Ziua Copilului, InfoTrafic organizează campania “Aventurile lui Zebrilă”, de educare a copiilor cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, împreună cu Poliţia Rutieră Cluj şi cu elevii din şcolile clujene.

1 Comentariu

  1. GRIGORE spune:

    sSper ca aceasta actiune sa continue si cu scolile Ion Agirbiceanu si Nicolae Iorga pentru ca nu numai parintii copiilor din scolile cu ”STAIF” ALE cLUJULUI PLATEWSC TAXE SI IMPOZITE SINTEM SI NOI CEI DE PRIN MARASTI SI IRIS ,CINDVINE VORBA DEASEMENEA ACTIVITATI DE CE NU SE FAC CU TOATE SCOLILE DIN CLUJ- NAPOCA ?? DAR CIND VINE VORBA DE ”CERUT” VOTUL SE STIU DEPLASA TOATE PARTIDELE PRIN TOT CLUJUL ATUNCI NU MAI CONTEAZA CARTIERUL CU ”STAIF ”SAU FARA VOTUL SAIASA

Postaţi un comentariu