Controale pe șantierele clujene

Foto: Dan Bodea

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului şi Serviciul Control Urbanism şi Disciplina în Construcţii au verificat în ultimele două zile 35 de șantiere în curs de executie.

La controale s-au urmărit aspecte legate de prevederile Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, HCL nr. 191/2009 pentru buna gospodărire a municipiului Cluj Napoca şi Legea 50/1991 republicată – privind autorizarea lucrărilor de construcţii.

Cu această ocazie au fost constatate mai multe nereguli, fiind întocmite 4 procese verbale de constatare a contravenţiilor în baza HCL nr. 191/2009 pentru buna gospodărire a municipiului Cluj Napoca în valoare de 7000 lei, pentru murdărirea carosabilului din apropierea unor şantiere şi lipsa rampelor de spălare a autovehiculelor.

În caz de neconformare, se vor aplica şi în viitor sancţiunile prevăzute de Legea nr. 211/2011 şi HCL nr. 191/2009, astfel încât atât în incintă căt şi pe zonele din exterior a şantierelor de pe raza municipiului Cluj Napoca curăţenia să fie asigurată constant şi în mod corespunzător.

S-au mai verificat aspecte legate de planul de organizare şantier, au fost dispuse măsuri reglementare a situaţiei cu termen de 48 h și au fost întocmite 5 procese verbale de constatare a contravenţiilor, în baza Legii 50/1991 republicată.

Acţiunea va continua şi în zilele următoare, urmând ca aceste locaţii să fie reverificate.


Publicitate

Postaţi un comentariu