Consiliul Local a alocat bani pentru pregătirea studiului de fezabilitate la centura metropolitană

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Primăria Cluj-Napoca dorește să facă studiile pregătitoare pentru centura metropolitană, deși la nivel guvernamental se pare că proiectul este blocat. Consilierii locali au aprobat astăzi la rectificarea bugetară alocarea sumei de 7 milioane de lei pentru consultanță și pregătirea studiului de fezabilitate.

”Astăzi ne-am străduit să mai facem un pas pentru a încerca să deblocăm proiectului centurii metropolitane. Practic prin rectificarea de buget pe care aţi votat-o am aprobat banii necesari pentru realizarea documentaţiei de consultanţă în vederea realizării studiului de fezabilitate şi bani pentru realizarea studiului de fezabilitate a centurii metropolitane. Avem nevoie doar de un aviz şi un acord politic de la București şi sperăm să obţinem acest lucru de la Ministerul Transporturilor. Prima dată e vorba despre o consultanţă în vederea caietului de sarcini, pentru că vorbim despre o licitaţie pentru o lucrare de 150 de milioane de euro, după aceea, după ce se realizează caietul de sarcini, se face licitaţia şi apoi realizarea studiului de fezabilitate. După ce acest studiu va fi gata va fi pus pe masa
Ministerului Transporturilor pentru a realiza licitaţia de execuţie. Sper că şi politic vom avea sprijin, existând semnale că poate se deblochează acest proiect”, a precizat primarul Emil Boc.
Municipalitatea a solicitat deja acordul Ministerului Transporturilor pentru a se ocupa de documentațiile preliminare pentru această centură, dar deocamdată nu a primit niciun răspuns de la București.
Centura metropolitană măsoară 38 de kilometri și a fost prinsă ca investiție prioritară în master planul de transporturi național. 

Postaţi un comentariu