Consiliul Judeţean va cheltui 3, 5 milioane de lei pentru stingerea incendiului de la Pata Rât

Consilierii judeţeni au aprobat o rectificare de buget prin care 3, 5 milioane de lei vor fi alocaţi pentru stingerea incendiului de la groapa de gunoi de la Pata Rât, închisă anul trecut.

Gunoiul de la rampa de gunoi a Clujului a luat foc în urmă cu câteva săptămâni, cel mai probabil prin autocombustie, iar pompierii au spus că nu pot stinge acest incendiu cu apă şi spumă. Ca urmare, la ultima şedinţă a CJ, aleşii au aprobat o hotărâre prin care alocă fonduri special pentru lucrări prin care gunoaiele vor fi acoperite cu un strat de pământ. Totodată va fi realizată şi o expertiză pentru a se stabili exact cauza incendiului.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, lucrările vor fi încredinţate prin atribuire directă, la negocieri fiind invitate trei firme, urmând a fi aleasă cea care va oferi preţul cel mai mic.

Rampa de la Pata Rât a fost predată încă de anul trecut asocierii de firme SC Nordconforest SA- SC Finara Consult SRL- SC Interdevelopment SRL pentru lucrări de închidere şi ecologizare.

Postaţi un comentariu