Consiliul Judeţean are un nou grup „informal”. Noul PNL nu mai are majoritate

Patru consilieri judeţeni, Andreea Morar, Rareş Rusu, Axente Husar şi Eugen Druţă, au semnat un protocol de colaborare prin care alcătuiesc un grup informal care va funcţiona alături de grupurile politice ale consilierilor care existau până în prezent.

Teoretic, noul PNL, care include consilierii PNL şi PDL, nu mai are acum o majoritate în plenul forului judeţean. „Noi patru mai vorbeam la şedinţe despre proiecte, schimbam păreri, opinii. De exemplu, când s-a discutat despre cabinetele medicale m-am consultat cu colega Andreea Morar, că ea este în acea comisie de specialitate. Şi au fost multe cazuri în care noi patru mai discutam despre proiectele Consiliului, aşa că a venit firesc constituirea acestui grup. Dorim să avem o poziţie comună şi vom funcţiona de facto ca un grup. Dorim să fim constructivi, să promovăm proiectele noastre şi vom colabora şi vom avea discuţii cu toate celelalte grupuri”, a precizat consilierul judeţean Rareş Rusu, unul dintre iniţiatorii acestui protocol de colaborare.

Cei patru consilieri care acum fac parte din grupul informal votau până acum alături de majoritatea PNL din consiliu. În acest fel PNL rămâne doar cu 17 consilieri care să îi susţină din start proiectele. Acest lucru însă nu îl îngrijorează în nici un fel pe liderul de grup, consilierul Mihai Seplecan.

„Mă bucur şi salut această iniţiativă a colegilor mei din Consiliul Judeţean. Este bine că există aceste grupuri, PNL, PSD, UDMR şi grupul informal, pentru că în acest fel ajungem la o stabilitate şi o normalitate necesară. Până acum unii se foloseau de acel „dezbină şi condu”, dar faptul că şi cei patru consilieri care nu făceau parte dintr-un grup sunt acum organizaţi şi vor avea o poziţie comună va fi în interesul clujenilor. Sunt convins că vor fi alături de mine şi de grupul PNL când vom susţine proiecte în interesul clujenilor. De altfel, am avut o colaborare bună cu fiecare dintre  ei şi până acum, şi voi sta la discuţii cu ei la fel cum stau şi cu celelalte grupuri”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Mihai Seplecan.

Postaţi un comentariu