Consiliul Judeţean îşi recuperează garanţia de bună execuţie pentru drumul Răchiţele- Ic -Ponor

eepurl.com

Consiliul Județean Cluj a câştigat în instanţă banii care reprezentau garanţia de bună execuţie a lucrărilor pentru mode4rnizarea infrastructurii în zona turistică Răchiţele- Ic-Ponor. Garanţia constituită de firma MBS GROUP S.R.L la Banca Transilvania, a fost eliberată de bancă în iunie 2015, deşi exiata un proces între Consiliul Judeţean şi fiirmă legat de executarea acestui contract. 

„Judecătorii Secției Civile a Tribunalului Cluj au admis acțiunea prin care forul administrativ județean a solicitat obligarea Băncii Transilvania la plata sumei de 3.293.909,76 de lei, reprezentând prejudiciul efectiv cauzat Județului Cluj. Totodată, instanța a obligat Banca Transilvania la plata către forul județean a dobânzilor legale aferente acestei sume începând cu data de 16 iunie 2015 și până la data executării efective a obligației.

 Motivul pentru care Consiliul Județean a promovat această acțiune în justiție pe considerentul răspunderii civile delictuale l-a reprezentat acțiunea culpabilă a băncii. Aceasta, în lipsa unei hotărâri definitive și executorii precum și a unui temei legal, a eliberat MBS GROUP S.R.L. garanția de bună execuție constituită la BT în cadrul contractului de lucrări din fonduri europene vizând „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor” implementat de Consiliul Județean.

Consiliul Județean a apreciat că eliberarea de către Bancă a garanției a avut loc în mod nejustificat întrucât la acel moment pe rolul instanțelor se afla un proces având exact acest obiect, proces nefinalizat și în care nu exista o hotărâre definitivă și executorie. În plus, acest aspect era cunoscut de către BT care era, la rândul ei, parte în proces”, se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

Postaţi un comentariu