Consiliul Județean Cluj, premiat de Asociația OvidiuRo

Consiliul Județean Cluj a primit premiul pentru „Cea mai bună adaptare a programului Fiecare Copil în Grădiniță”. Premiul a fost oferit de Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Camerei Deputaților cu ocazia celei de-a șaptea ediții a Balului de Caritate de Halloween.

Cu acest prilej OvidiuRo a aniversat 10 ani de existență și a strâns în seara Balului suma de 267.000 de euro, o contribuție importantă la bugetul organizației pentru 2015, an în care programul Fiecare Copil în Grădiniță va sprijini 2200 de copii.

Lansat în 2010 sub auspiciile Ministerului Educației Naționale, Fiecare Copil în Grădiniță a crescut spectaculos înscrierea și rata de frecvență a copiilor săraci la grădiniță. Clujul este primul județ din țară care se implică financiar în implementarea acestui program, alocând bani de la bugetul propriu pentru acordarea tichetelor sociale – element cheie al programului, prin care părinții primesc un stimulant constând în tichete sociale în valoare de 50 de lei acordate lunar și condiționate de prezența zilnică a copiilor la grădiniță.

În prezent, la nivelul județului Cluj, programul susține 160 de copii săraci să meargă zilnic la grădiniță și este implementat în comunitățile din Cojocna, Poieni, Săcuieu, Cătățele, Bonțida, Moldovenești, Viișoara, Recea, Cășeiu și Iara.

Postaţi un comentariu