Consiliul Județean amendat din nou pentru levigatul de la Pata Rât

Levigat Pata Rât, foto Garda de Mediu
eepurl.com

Consiliul Județean Cluj, proprietarul depozitului de deșeuri neconform de la Pata Rât, a fost amendat din nou de Garda Națională de Mediu. Comisarii GNM – Cluj au aplicat o sancțiune de 60.000 lei după ce, în data de 28.11.2017, au constatat scurgeri masive de levigat din corpul depozitului de deșeuri înspre pârâul Zapodie.
Din primele cercetări, comisarii au observat că scurgerile de levigat s-au produs după cedarea parțială a digului de pământ care delimitează acumularea de levigat din corpul depozitului de deșeuri.
”Precizăm că această sancțiune a fost aplicată la doar o saptămână după ce comisarii Gărzii de Mediu Cluj au amendat Consiliul Județean cu 80.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind stoparea deversărilor de levigat prin realizarea unui sistem de colectare și tratare a acestui deșeu lichid. Atenționăm, încă o dată, autoritățile județene Cluj că fenomenul de scurgere a legivatului în apele pârâului Zapodie este extrem grav”, se arată într-o informare a Gărzii de Mediu.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au făcut o plângere penală, pe 15.09.2017, pentru evacuarea, în apele de suprafață, a reziduurilor lichide provenite din depozitul de deșeuri, care pot pune în pericol sănătatea oamenilor, a animalelor și a mediului înconjurător.
Consiliul Județean Cluj a fost amendat de comisarii GNM de patru ori, din 2015 până în prezent, cu sancțiuni în valoare totală de 280.000 lei.

Postaţi un comentariu