Consiliul Concurenţei dă dreptate Consiliului Judeţean: RAADPP nu se poate transforma în societate pe acţiuni

Sediul Consiliului Județean Cluj

Consiluul judeţean Cluj a primit mai multe răspunsuri oficiale care conturează soarta RAADPP. Potrivit legii această regie trebuie reorganizată, soluţiile dezbătute în plenul ultimei şedinţe a Consiliului Judeţean fiind transformarea în societate pe acţiuni sau în direcţie în cadrul CJ.

Prin adresa nr. 11.549 din 28 septembrie 2015, Consiliul Concurenţei a transmis forului administrativ judeţean un punct de vedere argumentat asupra proiectului de hotărâre care aproba în anexă studiul de oportunitate şi delegarea directă a gestiunii acestui serviciu public comunitar de administrare a domeniului public şi privat al Judeţului Cluj. Prin acest răspuns se arăta că transformarea RAADPP în societatea a CJ nu respectă legea.

Totuşi  având în vedere diferenţele de opinie existente în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Cluj referitoare la existenţa/inexistenţa unui „aviz” din partea Consiliul Concurenţei pe proiectul de hotărâre respectic, Consiliul Judeţean a solicitat un nou răspuns. În documentul primit de CJ în aceste zile Consiliul Concurenţei îşi menţine opinia exprimată în răspunsul iniţial şi insistă asupra prevederii legale referitoare la delegarea gestiunii serviciului de utilităţi publice în condiţii concurenţiale.

„Ne pare rău să constatăm faptul că, în mod total inutil şi nejustificat, s-a amânat, cu încă o lună, rezolvarea situaţiei reorganizării RAADPP deşi punctul de vedere al autorităţilor de resort a fost cunoscut de foarte mult timp, de către toţi factorii de decizie implicaţi. Acest lucru nu poate decât să ne reconfirme faptul că, opunându-se proiectului de hotărâre iniţiat în acest sens de preşedintele Consiliului Judeţean, conducerea RAADPP nu face decât să tragă de timp, opunându-se în acest fel implementării soluţiei legale în această speţă. Întrucât în acest fel s-au pierdut deja patru luni de la începutul acestor demersuri, e evident faptul că de eventualele probleme care vor decurge din aceste întârzieri se vor face vinovaţi exact cei care s-au opus făţiş respectării legii. Nu pot să nu remarc faptul că, în situaţia în care s-ar fi mers pe varianta propusă de mine, în momentul de faţă angajaţii Regiei ar fi avut o perspectivă clară precum şi siguranţa locului de muncă. Tocmai de aceea, voi reveni cu un proiect similar care va fi pus pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului Judeţean, astfel încât să depăşim cât mai repede această situaţie de incertitudine ce planează asupra viitorului RAADPP Cluj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

În aceste condiţii transformarea regiei în direcţie în cadrul CJ Cluj rămâne se pare singura soluţie pentru reorganizarea RAADPP.

 

Postaţi un comentariu