Consilierii PSD cer demisia conducerii Sălii Polivalente după ce nimeni din executiv nu s-a prezentat la audierea publică

Foto: Dan Bodea

Consilierii locali PSD solicită demisia imediată a conducerii Sălii Polivalente şi a Consiliului de Administraţie al acestei societăţi după ce nimeni din partea executivului nu s-a prezentat la audierea publică ce a fost convocată de aceştia în Sala de Sticlă a Primăriei, ca urmare a incidentului de la meciul de baschet de sâmbătă când un copil de 9 ani a căzut în gol de la aproape patru metri printr-un spaţiu de circa 30 de centimetri care exista între secţiunile de scaune ale unei tribune.

„Speram ca astăzi la această audiere publică să avem şi rezultatele parţiale ale comisie tehnice de anchetă, nu am vrut altceva cu demersul nostru decât să aducem transparenţă pe acest subiect. Asta este ceea ce am cerut. Ne doream să ne vedem exact cu oamenii cu care puteam să lămurim în câteva minute toate problemele legate de incidentul de sâmbătă. Vrem să vedem cum a avut loc comunicarea între conducerea Sălii Polivalente şi constructor în ipoteza în care este vorba despre o deficienţă de construcţie. Această ipoteză se poate verifica sau nu, dar şi modalitatea prin care administratorul sălii a gândit asigurarea participanţilor la evenimentul din Sala Polivalentă, şi nu în ultimul rând ce este de făcut pe viitor pentru că dorim să avem evenimente frumoase aici, să nu avem probleme de imagine. Dar după cum vedeţi nu avem cu cine să discutăm. Noi vrem să aflăm pas cu pas unde s-a greşit şi ce avem de făcut pe viitor”, a declarat consilierul local PSD, Claudia Anastase.

În afara consilierilor PSD, la această audiere publică a fost prezent doar purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu care a precizat că: „Sunt în derulare două anchete: una din punctul de vedere al cercetărilor penale și cealaltă pe partea tehnică, dispusă de către executivul Primăriei. În momentul în care aceste verificări și cercetări vor avea concluzii, ele vor fi făcute publice atât Consiliului Local cât și publicului. În acest moment comisia verifică dacă acel spațiu prin care copilul a căzut este o greșeală de proiectare sau o greșeală de așezare a tribunei retractabile. Vericăm condițiile tehnice și de organizare pentru a ne da seama cum s-a produs acest incident care siguranță nu se va mai repeta. Este prematur să avem concluzii pentru că acea comisie lucrează la această oră,  verifică toate documentele, obiectele, toată aparatura din sală pentru a putea da o concluzie. E probabil că în cursul acestei anchete să fie nevoie de consultări suplimentare cu specialişti în anumite tipuri de proceduri. Având în vedere că acele tribune sunt retractabile şi pericolul poate fi înlăturat prin închiderea lor, nu există în acest moment nici un risc pentru nici un eveniment care urmează să aibă loc în sala Polivalentă. Chiar duminică a avut loc un concert internaţional care s-a desfăşurat în condiţii optime”.
Consilierii locali au precizat că vor cere demisia întregii conduceri a Sălii Polivalente ca urmare a modului cum a gestionat această situaţie. „Când un asemenea incident se petrece mi se pare de bun simţ ca atunci când consilierii te convoacă, nu să te ancheteze, nu să te judece, ci pur şi simplu să explici ce s-a întâmplat, care au fost cauzele, care au fost măsurile şi dacă acest lucru s-a mai întâmplat. Faptul că am aici am venit să vorbim singuri iar reprezentanţii noştri, ai Consiliului Local în Consiliul de Administraţie a Sălii Polivalente, nu catadicsesc să dea explicaţii mi se pare un gest de indolenţă şi de desconsiderare. Cred că indiferent de anchetele care se desfăşoară ei aveau obligaţia să vină să răspundă, motiv pentru care suntem puşi în faţa unei singure alternative: Consiliul de Administraţie ar trebui demis de îndată. Vom vedea exact care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgem în acest sens”, a declarat consilierul local Gabriel Oniga.

Copilul va fi externat
Pe de altă parte, medicii de la Spitalul de Copii au anunţat că astăzi copilul va fi externat. „Băiatul în vârstă de 9 ani adus sâmbătă în urma unei căderi de la nivel, cu un traumatism cranio-cerebral, este în stare bună. S-a infirmat orice leziune neurologică. A fost examinat cu tomograf computerizat de două ori, i s-a făcut o examinare neuro-chirurgicală și ambele au expus un hematom subdrual și o leziune craniană. Starea generală a fost bună. Ulterior, pe tot parcursul evoluției a avut o fractură de antebraț stâng care a fost redusă chirurgicală și în cursul zilei de astăzi va fi externat. Nu sunt semne de prognostic negativ. Fractura va fi imobilizată timp de trei săptămâni și se va reevalua ulterior”, a declarat conf. Dr. Călin Lazăr, director al Spitalului Clinic de Copii.

Claudia Romitan, Radu Hângănuţ


Publicitate

Postaţi un comentariu