Consilierii locali decid mâine dacă preiau Cluj Arena

Foto: Dan Bodea

Cluj Arena ar putea trece din proprietatea judeţului Cluj în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Consilierii locali vor dezbate la şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind preluarea acestui imobil şi a terenului aferent.

Potrivit proiectului este vorba despre peste 55.000 de metri pătraţi şi stadionul situat pe strada Aleea Stadionului numărul 2. “Preluarea în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca a imobilelor va fi făcută în interes public local, păstrându-se destinaţia de stadion municipal a acestora”, se arată în proiectul de hotărâre.

Stadionul construit în 2011 are o capacitate de peste 30.000 de locuri. Propunerea de trecere din proprietatea judeţului în cea a municipiului a venit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. “Un prim pas al acestui demers se va realiza în cursul zilei de mâine, 4 august 2016, când, în ședința de Consiliu Local, consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca își vor exprima oficial votul cu privire la solicitarea de primire a stadionului Cluj Arena în domeniul public municipal. Ulterior, în cazul aprobării acestui demers, această cerere va fi analizată în cadrul deliberativului județean, consilierii județeni având posibilitatea să voteze, prin majoritate calificată, dacă sunt de acord sau nu cu trecerea acestui obiectiv în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. În funcție de rezultatul votului în plen, se vor discuta variantele juridice legale de administrarea acestui obiectiv, varianta optimă fiind apreciată aceea a administrării în comun a Cluj Arena şi a Sălii Polivalente”, a precizat Alin Tişe în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit unui raport prezentat recent în Consiliului Judeţean Cluj, Cluj Arena are datorii în valoare de 15.435.744 lei, care sunt datorii cu termen de plată sub un an, care reprezintă: furnizori, salarii şi contribuţii la buget aferente lunii decembrie 2015, alte impozite şi taxe, garanţii client pentru chirii şi decontări din operaţiuni în participaţiune.

De asemenea, obligaţiile faţă de bugetul local în valoare de 8.871.036 lei reprezintă taxă clădiri şi taxă teren aferente anilor 2011-2015 , precum şi penalităţi de întârziere a acestora în valoare de 3.591.555 lei.

Creanţele unităţii sunt în sumă de 1.604.442 lei şi reprezintă creanţe din recalcularea impozitului pe profit asupra rezultatelor 2013, TVA neexigibil furnizori, debitori din chirii şi utilităţi refacturate chiriaşilor şi furnizori diverşi.

La încheierea exerciţiului financiar pe 2015 societatea a înregistrat o pierdere în valoare de 6.329.882 lei.

.

Distribuie:

Postaţi un comentariu