Consilierii locali au aprobat trecerea Cluj Arena în proprietatea municipiului

Foto: Dan Bodea

Consilierii locali au aprobat în urmă cu câteva momente preluarea în proprietatea municipiului Cluj-Napoca a Cluj Arena şi a terenului de peste 55.000 de metri pătraţi de la Consiliul Judeţean Cluj.

De la şedinţa extraordinară în care s-a discutat acest proiect au lipsit toţi consilierii PSD. De asemenea, trei consilieri nu au participat la vot pe motiv de conflict de interese.

“Nu o să reiau întreaga argumentaţie care a fost prezentată în urmă cu o lună în faţa consiliului. Dar e necesar să luăm o decizie ca această bijuterie a Clujului să iasă din situaţia dificilă în care se află prin impozitul impus de finanţe. Dacă nu exista acest impozit, Cluj Arena ar fi putut funcţiona normal printr-un management bun. Proiectul pe care îl propunem este ca în viitor Sala Polivalentă şi stadionul să fie o singură entitate care să ducă la un nivel mai bun coperarea dintre cele două entităţi separate acum. Aşa va putea fi pus mai bine în valoare stadionul. Revin cu rugămintea de a aproba acest proiect care a fost discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean pentru a pune cât mai bine în valoare această bijuterie a Clujului”, a precizat în plen primarul Emil Boc.

Proiectul a fost votat cu 20 de voturi pentru.

“Nașul Emil Boc și finul Alin Tișe refuză orice formă de dialog în privința trecerii imobilului Cluj Arena din patrimoniul județului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca și se bazează pe mașina de vot liberală din Consiliul Local Cluj-Napoca. Păcat de acești reprezentanți ai cetății că nu-și înțeleg responsabilitatea și acționează doar la ordinul liderului de partid. Constat cu tristețe și îngrijorare că orice propunere efectuată în ultimele săptămâni de către consilierii de stânga, Corina Croitoru, Dan Morar, Andras Tothfalusi și colegul de la ALDE, Adrian Muresan, de dialog, dezbatere, în cazul stadionului Cluj Arena, a fost ignorată cu desăvârșire de cuplul politic Boc-Tișe. Pe dumnealor nu-i interesează democrația. Social-democrații clujeni susțin cele mai bune soluții pentru sportul și infrastructura sportivă din Cluj-Napoca, însă pentru decizii majore, dezbaterea și dialogul trebuie luate în considerare. Pentru a doua oră proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafața de 55055 mp., cu nr. cad. 281471 și a imobilului Cluj-Arena, situate în municipiul Cluj-Napoca, Aleea Stadionului nr. 2, din proprietatea Județului Cluj, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca NU este însoțit de o justificare juridică și financiară a tranzacției. De asemenea, prin mașina de vot liberală din Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca se încearcă și fuga de răspundere cu privire la datoriile societății S.C. Cluj Arena S.A a cărei director este un consilier local liberal”, a precizat în legătură cu acest proiect Horia Nasra președintele PSD Cluj.

Recent preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe a declarat că în cadrul şedinţei din data de 28.09.2016 urmează a fi supusă aprobării plenului deliberativului judeţean trecerea stadionului Cluj Arena în domeniul public al judeţului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu