Consilierii au aprobat din nou cumpărarea Cinema Favorit, la un preţ mai mic

Foto Dan Bodea
eepurl.com

Consilierii locali au votat astăzi din nou exercitarea dreptului de preempţiune în cazul cumpărării clădirii de pe strada Horea numărul 4, apartament 1, în care funcţionează Cinema Favorit, pe vremuri cunoscut ca Cinema 23 august.

Imobilul a fost restituit în natură foştilor proprietari în baza legii 10 din 2001, dar pe durata de la depunerea cererii până la intrarea în posesie a proprietarilor nu a fost întreţinut. Societatea TI Trust Invest SA a solicitat primăriei printr-o cerere depusă în martie 2016, să îşi exercite dreptul de preempţiune pentru cumpărarea acestei clădiri, preţul cerut de proprietari fiind de 380.000 de euro. În urma aprobării de către Consiliul Local a exercitării dreptului de preempţiune s-a realizat o evaluare care a arătat că valoarea imobilului este de 310.000 euro. Ca atare la începutul acestei luni CL a votat renunţarea la acest drept.

Proprietarul a revenit însă cu o nouă ofertă, mai scăzută ca preţ, adică 345.000 de euro. Dar şi preluarea contractului de locaţiune existent. Acesta este încheiat pe o perioadă de 5 ani până în 2020 pentru suma de 2.500 de euro per lună, sumă care ar urma să fie plătită lunar până la 1 martie 2017. La această dată este prevăzută o renegociere care ar aduce o creşetere a sumei cu maxim 20%.

„Cinema Favorit revine pentru dreptul de preempţiune, pentru că noi nu am putut aproba cumpărarea la negociere datorită valorii mai mici pe care ne-a dat-o expertiza decât suma pe care o cerea proprietarul. Am renunţat la dreptul de preempţiune, dar vânzătorul revine şi vă rog să acceptaţi acest proiect pentru că Cinema Favorit face parte din programul cultural cu care Clujul a candidat pentru Capitală Culturală şi cum ştiţi noi dorim să realizăm aceste proiecte şi prin acest gest ne arătăm susţinerea faţă de acest proiect de continuare”, a precizat primarul Emil Boc.

Consilierii au aprobat cu majoritate de voturi acest proiect.

Clădirea în care funcţionează Cinema Favorit are o vechime de 116 ani, fiind edificată în 1904. Apartamentul care urmează a fi cumpărat de municipalitate se situează la parter şi este alcătuit din local pentru cinematograf şi trei despărţituri de pivniţă, având suprafaţa utilă de circa 300 de metri pătraţi.

Postaţi un comentariu