Conferință pe tema istoriei cavalerilor templieri, la Muzeul de Artă din Cluj

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca va găzdui în acest sfârșit de săptămână conferința Vitralii de istorie templieră și îi va aduce în fața publicului pe istoricul Florin Horvat alături de Cavalerul Ofițer Remus Ionel Barna din partea Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim (O.S.M.T.H România), care vor vorbi despre sensul apariției cavaleriilor și urmele cavalerismului în Transilvania.

Evenimentul a avea loc sâmbătă, 5 martie, în Sala Tonitza a Muzeului de Artă din Cluj, începând cu ora 11.00 și va debuta cu un minirecital susținut de tânăra pianistă Arca Maria Rus, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național de Muzica „Sigismund Toduța” din Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului va fi amenajat și un stand cu steaguri, săbii, armuri și alte arme ritualice templiere și un stand de carte cu volume de specialitate ale istoricului Florin Horvath. Organizatorii vor purta ținutele cavalerești ale Ordinului Saint Bernand (O.E.S.B.), Cavalerilor de Malta și ale O.S.M.T.H.

Conferința este deschisă publicului.

Postaţi un comentariu