Conferință Dumitru Constantin-Dulcan și lansare Radio ClassicOne la Cluj

Editura Școala Ardeleană și Festivalul Internațional de Carte Transilvania organizează marți, 7 iunie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic (UBB), Conferința „Nevoia de o nouă spiritualitate” susținută de medicul și profesorul Dumitru Constantin-Dulcan. Cu acest prilej va avea loc lansarea Colecției Noua Spiritualitate (coordonată de Dumitru Constantin-Dulcan) a Editurii Școala Ardeleană, cu volumele „Clubul nemuritorilor. Orizonturi în expansiune” de Mircea Opriță, „De la persoană la personalitate” de Sorin Negruți și „Nedumeririle bunului-simţ” de Teofil Lung.

Prezintă, alături de autori, Horia Bădescu, Radu Constantinescu, Dumitru Constantin-Dulcan și Radu Munteanu.

Tot atunci, în premieră în România, se va lansa Radio ClassicOne – Un radio clasic în toate genurile: simfonic, operă, new age, new classical, electronic, muzică de film și jazz.

Promotorii lui, Sergiu Alex și Cristian Ivaneș, vorbesc despre surprizele și proiectele radioului. La întalnire va participa și Florin Estefan, manager al Operei Naționale Române din Cluj, iar cvartetul vocal Anatholis va susține un concert pentru cei prezenți.

„Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.

Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.

Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.

Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi.”

Dumitru Constantin-Dulcan

Intrarea este liberă.

Postaţi un comentariu