Condamnări în dosarul Fany-ARR

Tribunalul Cluj a pronunțat astăzi, 22 ianuarie 2016, sentința în dosarul „Fany- ARR”. Conform clujust.ro, Daniela Dobrilă, directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti,  a primit trei ani de închisoare cu executare, Ștefan Cadar, patronul Fany doi ani și două luni cu executare, iar soția acestuia, Olezia, 3 ani cu suspendare. De asemenea, societate de transport Fany va trebui să achite o amendă penală în valoare de 50.000 de lei.

Ștefan Cadar a fost condamnat pentru următoarele: săvârșirea infracțiunii de dare de mită (5 acte materiale),  pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator (2 acte materiale),  pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat potrivit legii (2 acte materiale), pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals (2 acte materiale).

Olezia Cadar a fost condamnată pentru: săvârșirea infracțiunii de dare de mită (4 acte materiale),  pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator (2 acte materiale),  pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat potrivit legii,  pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

Daniela Dobrilă a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită (5 acte materiale),  pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,  pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani,  pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator (2 acte materiale).

S.C. „FANY PRESTARI SERVICII” S.R.L a primit amendă penală pentru savârșirea infracțiunii de dare de mită,  pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Citiți aici condamnările complete.

Patronii companiei de transport Fany au fost reținuți  în martie 2014 de DNA pentru dare de mită. Cea care a primit „șpaga” ar fi un director din cadrul Autorității Rutiere Române (ARR), Daniela Dobrilă. Aceasta i-ar fi ajutat pe cei doi patroni să câștige licitația pentru o serie de trasee județene de transport călători. Cei doi patroni, soții Ștefan și Olezia Cadar, au mai fost cercetați și pentru spălare de bani și fals în înscrisuri. Bărbatul a fost cercetat și pentru cumpărare de influență.

Directorul din cadrul ARR, Daniela Dobrilă, a fost cercetat pentru  luare de mită; folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată; complicitate la spălare de bani; fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator.

Potrivit procurorilor, „în contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpații Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia, ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013. De asemenea, a mai rezultat că, tot la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela ar fi apelat pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitație a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj”.

Concret, directorul de la ARR ar fi furnizat patronilor Fany ofertele depuse de ceilalţi operatori de transport persoane, concurenţi ai firmei inculpaților, favorizând astfel, societatea comercială a celor doi, în procedura de licitaţie.

Citiți și: ARR pasează „pisica” Fany în ograda judeţului

Postaţi un comentariu