Concursul „Lights On”, de împodobire a Pieței Mihai Viteazu în această iarnă, și-a desemnat câștigătorul: „Snowballs”

Juriul concursului „Lights On” a desemnat în acest weekend proiectul câștigător pe baza căruia Piața Mihai Viteazu din Cluj va fi decorată în această iarnă, în preajma sărbătorilor. Astfel, potrivit site-ului oficial al concursului, proiectul „Snowballs” propus de Diana Siminic și Barbu Precup a fost desemnat câștigător. Acesta implică decorarea Pieței Mihai Viteazu cu sfere albe luminoase și cu alte ornamente. Proiectul va fi implementat în luna decembrie cu o serie de amendamente propuse de membrii juriului: amplasarea unui brad la intrarea în piață dinspre intersecția străzilor Horea, Barițiu și Regele Ferdinand și ornarea lui în concordanță cu elementele proiectului,  utilizarea spațiului fântânii arteziene și amplasarea de corpuri luminioase și în acea zonă,  utilizarea corpurilor luminoase amplasate la nivelul solului cât și la un nivel aflat deasupra solului (soluțiile vor fi discutate împreună cu autorii proiectului).

Juriul a fost  format din președinte arhitect Ligia Subțirică, arhitectul-șef al municipiului Cluj-Napoca, prof. dr. Radu Solovăstru, rectorul UAD, arh. Răzvan Luca, arh. Dan Clinci, Mihail Onaca – instagrammer, Beni Pop, brand architect, Gabriel Aldea – fondator Clujlife.com și Dani Daiszler, manager Daisler Print House.

Explicațiile juriului în legătură cu toate proiectele vor fi postate pe site-ul oficial în cursul zilei de luni.

Lights On este o inițiativă Daisler Print House, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și cu Asociația Plai. Toate lucrările vor fi expuse în cadrul evenimentului ZAIN-Design Expressions, între 13 și 15 noiembrie la Cluj-Napoca. Premiul care se acordă echipei câștigătoare este în valoare de 1.000 de euro, iar proiectul câștigător va fi pus în aplicare alături de reprezentanții Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Acesta este primul concurs organizat la nivelul orașului în vederea identificării unei soluții optime de amplasare a corpurilor de iluminat într-un spațiu public.

Postaţi un comentariu