CONCURS! Câștigă biletele la spectacolul „Pleine Lune”, regizat de Gigi Căciuleanu

Transilvania REPORTER vă oferă șansa să cîștigați 2 invitații duble la spectacolul ”Pleine Lune” din cadrul secţiunii europene a  Festivalului Internațional de Dans Contemporan STEPS.

Spectacolul va avea loc pe data de 23 mai, la Opera Maghiară Cluj, ”Pleine Lune” este alcătuit din trei coregrafii realizate de Gigi Căciuleanu în colaborare cu Compania
Karma Dance Project din Paris. Gigi Căciuleanu este cunoscut publicului din România din cadrul «Întâlnirilor JTI» și de la Festivalul George Enescu, unde spectacolul său «Noche Bach» a fost declarat ”Evenimentul Coregrafic al anului 2011 în România”. În ”Pleine Lune” dansatorii lui Căciuleanu ne vor încânta pe muzica lui Mozart și acompozitorului francez Erwann Kermorvant într-un spectacol care, prin accentele sale dramatice, amintește de filmele lui Hitchcock.

Pentru a participa la concurs, vă rugăm să trimiteți într-un comentariu la acest articol, menționându-vă adresa de email completă şi validă şi numele real, răspunsul la întrebarea:

Ce premiu a câştigat, în această lună, regizorul Gigi Căciuleanu?

Concursul se desfășoară în intervalul 16-17 mai.
Câstigătorii vor fi extrași prin sistemul random.org și vor fi anunțați sambata, 21 mai.

 

 

Festivalul Internațional de Dans Contemporan STEPS își încheie, în această primăvară, sesiunea europeană derulată în perioada aprilie 2015 – iunie 2016, prin cinci spectacole de dans inedite, toate reprezentații care s-au bucurat deja de prestigiu internațional.

Seria nouă de spectacole programează patru spectacole în luna mai.

Astfel, pe 17 mai, la Opera Maghiară, a avut loc ”Arhiva vie a lui Martin”, spectacol susținut de Ansamblul Honvéd din Ungaria, în coregrafia lui Zsuráfszky Zoltán. ”Arhiva vie a lui Martin” este o lucrare unică care ne prezintă dansurile și cântecele adunate de neobositul etnograf Martin György. Elemente cruciale ale dansului maghiar și a celui european au fost adunate în această arhivă ”live”, care este o mărturie a frumuseții și culturii rurale. Spectacolul regizat de Zsuráfszky Zoltán aduce un omagiu artei populare anonime care va fi adusă în atenția publicului prin personalitatea și farmecul dansatorilor.

Pe 18 mai a.c, la Sala Studio a Universității Sapientia, clujeni au urmărit „Zic Zac”, de Andreea Gavriliu, un spectacol multi-premiat, o poveste coregrafică închegată în pași de dans contemporan, care aduce în prim plan probleme din viața unui cuplu. O poveste de dragoste cu mult umor rafinat și o muzică bună, un colaj neașteptat  alcătuit din piese precum „All by myself’’, „Singing in the rain’’, din muzică clasică dar şi electronică, muzică de petrecere și cântece patriotice din comunism. „Zic Zac” a primit un premiul special al senatului Uniter pentru teatru-dans în 2014, premiul pentru „Cel mai bun spectacol de teatru independent”.

Pe data de 19 mai, la Opera Maghiară, ”Nesomn”, un spectacol de Arcadie Rusu, care seamnează atât regia cât și coregrafia. Spectacolul a avut deja foarte multe prezențe internaționale, poate cea mai notabilă fiind în cadrul Big Dance Festival 2012, la Londra. O poveste despre vis și visare, fără ritm sacadat, doar o curgere lină de la început la final.

Ultimul spectacol este programat pe 23 mai, la Opera Maghiară. ”Pleine Lune” este alcătuit din trei coregrafii realizate de Gigi Căciuleanu în colaborare cu Compania Karma Dance Project din Paris. Gigi Căciuleanu este cunoscut publicului din România din cadrul «Întâlnirilor JTI» și de la Festivalul George Enescu, unde spectacolul său «Noche Bach» a fost declarat ”Evenimentul Coregrafic al anului 2011 în România”. În ”Pleine Lune” dansatorii lui Căciuleanu ne vor încânta pe muzica lui Mozart și a compozitorului francez Erwann Kermorvant într-un spectacol care, prin accentele sale dramatice, amintește de filmele lui Hitchcock.

Secțiunea europeană din cadrul STEPS este  parte a proiectului „Legături europene prin cinematografie și dans”, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtensten și Guvernul României.

 

2 Comentarii

  1. Flaviu Victor Câmpean spune:

    Premiul de excelență a galei premiilor UNITER

  2. Constanța Prundus spune:

    Premiul de excelenta la Gala Premiilor Unitar.

Postaţi un comentariu