Comuna Săcuieu a rămas fără primar

foto: facebook.com

Prefectul Judeţului Cluj a emis astăzi ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Săcuieu al lui Gheorghe Cuc. Aceasta deoarece fostul primar avea două condamnări definitive în două dosare penale.

„La data de 12 ianuarie 2015, Instituţia Prefectului Cluj a fost sesizată cu privire la faptul că primarul din comuna Săcuieu, Gheorghe Cuc, se mai află în funcţie deşi este condamnat definitiv în două dosare penale. Drept urmare, prin adresa nr.348/IV din 12.01.2015 am solicitat secretarului comunei Săcuieu să ne comunice motivul pentru care nu a informat Instituţia Prefectului Judeţului Cluj despre existenţa a două condamnări definitive şi totodată i-am pus în vedere să procedeze la întocmirea referatului prevăzut de art.16 alin.2 din Legea nr.393/2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi la comunicarea actelor prevăzute de lege în vederea emiterii Ordinului Prefectului privind încetarea mandatului de primar a domnului Cuc Gheorghe”, se arată în comunicatul prefecturii clujene.

Potrivit documentului, prefectura a primit documentele solicitate în 16 ianuarie.

Fostul primar Gheorghe Cuc a fost condamnat printr-o sentinţă din 2012 la o pedeapsă de 5 luni închisoare, pentru infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice, dispunându-se suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultate de 5 luni închisoare, pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 5 luni. De asemenea într-un alt dosar în acelaşi an, 2012, Gheorghe Cuc este condamnat la o pedeapsă de 5 luni închisoare pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Potrivit legii 393/2004, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în cazul condamnarii, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate.

Postaţi un comentariu