Comisie de anchetă după accidentul de la Sala Polivalentă

Băiatul de nouă ani a căzut prin spațiul de circa 30 de centimetri dintre scaunele a două secțiuni ale tribunei (Foto Dan Bodea)

Primarul Emil Boc a anunțat înființarea unei comisii de anchetă după ce ieri seară, la meciul de baschet dintre U-bt Mobitelco și CSM Oradea un băiat de nouă ani a căzut în gol aproape 4 metri printre un spațiu între două secțiuni de scaune ale tribunei.

”Primarul Emil Boc a dispus constituirea unei comisii tehnice de anchetă coordonată de viceprimarul Gheorghe Șurubaru care va stabili circumstanțele și cauzele producerii incidentului, precum și responsabilitățile tuturor factorilor implicați (constructor sală, furnizor echipamente, organizator evenimente, administrare sală). De asemenea, Comisia va dispune măsurile necesare pentru a preveni astfel de evenimente în viitor. Sala Polivalentă  se află în administrarea Societății comerciale Sala Polivalentă  și este condusă de un Consiliu de administrație numit de Consiliul Local Cluj. Accidentul produs în timpul evenimentului din seara de 12 martie este regretabil, ne exprimăm întreaga compasiune pentru suferința produsă atât tânărului accidentat, cât și familiei sale și ne vom asigura că toate măsurile vor fi luate în cel mai scurt timp pentru a nu permite ca un astfel de incident să se repete”, a transmis primarul Emil Boc prin intermediul unui comunicat de presă.

Informarea de la primărie vine după ce la peste 12 ore de la incident nimeni din conducerea Sălii Polivalente nu a putut fi contactat pentru a face precizări despre măsurile luate după producerea accidentului.

Incident în Sala Polivalentă. Un copil a ajuns la spital după ce a căzut din tribună

UPDATE: Și polițiștii clujeni au deschis o anchetă în acest caz. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Boie deocamdată nu a fost depusă nici o plângere, dar polițiștii s-au sesizat din oficiu. ”Poliţiştii clujeni s-au autosesizat şi fac cercetări pentru vătămare din culpă. Se cercetează circumstanțele în care a avut loc incidentul de la Sala Polivalentă”, a spus Boie.

Postaţi un comentariu