Comedy Cluj 2016 a dat startul unei săptămâni pline de zâmbete

eepurl.com

„Hunt for the Wilderpeople”, filmul neozeelandez care a deschis cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional Comedy Cluj, a umplut, ieri seară sala cinematografului „Florin Piersic”, semn că alegerile exotice ale organizatorilor sunt pe placul publicului clujean.                          

„Am pregătit o ediție foarte curajoasă ca și selecție și sperăm că veți profita la maxim de faptul că ne-am străduit să aducem filme din întreaga lume, de la Guatemala la Coreea de Nord, din Australia în Chile. Am dezvoltat și secțiunea de teatru, avem 5 piese în premieră în Cluj”, a spus, în cadrul Galei de deschidere, Horațiu Dan, directorul Comedy Cluj.

1s0a9924

Citiţi şi: Tinerii Clujului. Horațiu Dan: „Sunt absolut îndrăgostit de Cluj”

Program de weekend

Primul weekend al festivalului îmbină premierele cinematografice cu teatrul.

Sâmbătă, de la ora 20:00, la cinema Florin Piersic, este programată premiera celui mai recent film semnat de Radu Jude care, după succesul internațional cu „Aferim”, a ridicat mult așteptările publicului. Înainte de acesta, de la ora 15:00, la același cinematograf, vă invităm să nu ratați „Farsa la nivel de artă”, prima proiecție din secțiunea „Docu-Comedy”.

Patru dintre cele opt filme aflate în competiția pentru Cel mai bun film la Comedy Cluj 2016 își au premierele în acest sfârșit de săptămână, iar scurtmetrajele studențești din competiția de profil rulează și ele, duminică, de la 17:30, la Cinema City Iulius Mall.

Noi scurtmetraje, de data aceasta cele din competiția „mare”, sunt proiectate tot duminică, la cinema Dacia, locație nouă în Comedy Cluj. Toate proiecțiile de aici sunt gratuite.

Duminică seara, publicul va avea de făcut o alegere foarte dificilă. „Politik.ON” se joacă, de la 19:30, pe scena Studioului Euphorion la Teatrul Național. Cea mai proaspătă piesă semnată de Radu Iacoban îi readuce la Cluj pe Andreea Vasile, Ionuț Grama și Letiția Vlădescu, într-o comedie cu o temă politică foarte actuală: alegerile și manipulările din campanii.

La 20:30, cinema Florin Piersic găzuduiește premiera în România a „Swiss Army Man”, filmul în care Daniel Redcliffe joacă un cadavru multifuncțional.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj se desfășoară, la Cluj‑Napoca, în perioada 21-30 octombrie 2016.

1 Comentariu

  1. Pop Laura spune:

    Daca e festival de film de comedie, de ce au pus filmul „Inimi cicatrizate” ? Oricat ar fost de bun acest film, nu avea ce cauta la acest festival. Am mers la Festivalul de comedie cu niste asteptari firesti si am avut o surpriza neplacuta.

Postaţi un comentariu