Colegiul Național „Emil Racoviță”, în doliu

Colegiul Național „Emil Racoviță”/ Foto: Maria Man

Update: Cei care doresc să participe la slujba de înmormântare a domnului Tiberiu Cerghi sunt așteptați sâmbătă, 17 septembrie 2016, la ora 12:00, la capela Cimitirului din Mănăștur.

Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca este în doliu după pierderea profesorului de istorie Tiberiu Cerghi, decedat miercuri, 14 septembrie 2016.

Trupul neînsuflețit al profesorulului a fost găsit ieri, în apropierea râului Someș, după două săptămâni de căutări intense. Fostul director al colegiului a fost dat disparut pe 30 august, când a plecat în mod volunatar de acasă.

Până în momentul de față nu se cunosc cauzele exacte în urma cărora s-a produs decesul profesorului. „Nu am primit niciun raport de la IML Cluj până acum, dar, de obicei aceste proceduri durează”, a declarat pentru Transilvania Reporter Carmen Jucan, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Citiți și: Trupul neînsuflețit al profesorului Tiberiu Cerghi a fost găsit în cursul acestei dimineți

Școala îi păstrează memoria vie

„Profesorul Tiberiu Cerghi a fost mai bine de un sfert de secol profesor al acestei școli, adică a făcut parte mai bine de un sfert din istoria școlii, lăsând atât în amintirea celor care au învățat aici, cât și în amintirea școlii, un puternic ecou. Toți cei care au avut bucuria să îi fie elevi, toți cei care au participat la taberele organizate de Tiberiu Cerghi rememorează, cred eu, cu mare plăcere, clipele plăcute petrecute alături de acesta. Este cel care i-a învățat istorie, istoria Clujului, arheologie, i-a dus pe șantiere arheologice și a încercat să îi implice în cât mai multe activități, pe lângă cele cuprinse în cadrul programei. Școala îi păstrează o memorie vie și sper că așa se va întâmpla și pe mai departe”, a declarat Constantin Corega, directorul Colegiului Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca.

Citiți și: Tiberiu Cerghi, final de poveste: „El făcea istoria fascinantă!”

Postaţi un comentariu