Cod galben de ploi. Ce recomandă CNADR șoferilor

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 12 noiembrie 2016, ora 16:00 – 13 noiembrie 2016, ora 22:00 o informare meteorologică de cod galben. Aceasta prevede ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de
duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest.

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în
Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60/ 70 km/h.

În acest context, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face câteva recomandări șoferilor pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi:
–    reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc,
–    mărirea distanţei în mers şi
–    folosirea corespunzătoare a luminilor.

Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice:
–    NU opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
–    porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice și echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante,  unul după celălalt, la distanţe mai mari!

De asemenea, în condiții de ceață se recomandă adaptarea vitezei și evitarea depășirilor riscante. Este indicată folosirea luminilor de întâlnire. Luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ și aceasta se face împreună cu luminile de întâlnire.

”Deoarece pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme,  CNAIR va acționa oriunde condițiile meteorologice vor impune intervenții
ce constau în împrăștierea de material antideparant. În zona de munte și acolo unde stratul de zăpadă s-a așternut deja,  recomadăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite. Reamintim că respectarea regulilor de circulație și a restricțiilor ce se impun în zonele cu probleme este primordială.
Drumurile naționale pe care s-a intervenit, în intervalul orar 17:00/11.11.2016 – 05:00/12.11.2016, cu autoutilaje care au răspândit material antiderapant sunt:
–    DRDP BUCUREȘTI – DN 1, DN 1A și DN 71,
–    DRDP CRAIOVA – DN 67C,
–    DRDP TIMIȘOARA – DN 57B și DN 66A,
–    DRDP CLUJ – SDN Cluj și SDN Baia Mare,
–    DRDP BRAȘOV – DN 12A, DN 12C, DN 13A, DN 13B și A1 – Săliște,
–    DRDP IAȘI – DN 17.
În total s-a acționat cu 27 autoutilaje și s-au răspândit 42.5 tone material antiderapant” se arată într-un comunicat al companiei.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau online de pe siteul companiei www.cnadnr.ro.

Postaţi un comentariu